Κουλούρι πασχαλινό με κακάο

30
45'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : αμμωνία σκόνη, πορτοκάλι, βανιλλίνη, βούτυρο, γάλα, ΙΟΝ Κακάο, καφέ ζάχαρη, κρυσταλλική ζάχαρη, baking powder, μαργαρίνη, αβγά, μαστίχα, αλάτι, μαχλέπι, αλεύρι, μέλι
Σχετικά με το Σεφ :
Μιχάλης Σαράβας
Κουλούρι πασχαλινό με κακάο

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 50 γρ βούτυρο γάλακτος κρύο ( από το ψυγείο )
- 60 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- 50 γρ μαλακή μαργαρίνη σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- 35 γρ ζάχαρη καστανή
- 40 γρ ζάχαρη κρυσταλλική λευκή
- 50 γρ μέλι θυμαρίσιο
- 1 γρ μαστίχα Χίου τριμμένη ( τη σπάμε με 20 γρ ζάχαρη κρυσταλλική λευκή)
- 2 γρ μαχλέπι τριμμένο σκόνη
- 1 γρ αλάτι
- Μισό πορτοκάλι ξύσμα
- 2 κάψουλες βανιλλίνη
- 150 γρ αυγά ( ή 3 τεμάχια )
- 20 γρ κρόκος αυγού (ή από 1 τεμάχιο αυγό )
- 25 γρ γάλα
- 25 γρ χυμό πορτοκάλι
- 1 γρ αμμωνία σκόνη
- 400 γρ αλεύρι μαλακό
- 25 γρ κακάο σκόνη ΙΟΝ
- 2 γρ baking powder
- Θα χρειαστούμε επιπλέον: κάδο του μίξερ, σύρμα του μίξερ, αντικολλητική μεμβράνη, πινέλο, αντικολλητικό χαρτί φούρνου, λαμαρίνα φούρνου.
Μέθοδος
- 1.Τοποθετούμε μέσα στο κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα, το βούτυρο γάλακτος, το βούτυρο, τη μαλακή μαργαρίνη, τη καστανή ζάχαρη, τη κρυσταλλική λευκή ζάχαρη, το μέλι, τη μαστίχα Χίου, το τριμμένο μαχλέπι, το αλάτι, το μισό πορτοκάλι και τη βανιλλίνη μέχρι να ομογενοποιηθούν πολύ καλά μεταξύ τους και να διογκωθούν. Τα χτυπάμε για 15 λεπτά περίπου.
- 2.Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο-λίγο τη φορά τα αυγά, το γάλα και το χυμό πορτοκάλι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως με τα υπόλοιπα υλικά.
- 3.Αποσύρουμε το κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε την αμμωνία σκόνη, το μαλακό αλεύρι και το baking powder και ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να γίνει μια ομοιογενής σφιχτή ζύμη. Βάζουμε τη ζύμη μέσα σε μια λεκάνη, τη σκεπάζουμε με μια αντικολλητική μεμβράνη στην επιφάνεια και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά περίπου.
- 4.Φτιάχνουμε κουλουράκια πασχαλινά σε σχέδια και σχήματα της αρεσκείας μας και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα φούρνου με αντικολλητικό χαρτί.
- 5.Αλείφουμε με πινέλο με αυγό την επιφάνεια τους και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 20-25 λεπτά περίπου ανάλογα το μέγεθος.
- 6.Προκειμένου για άσπρο πασχαλινό κουλούρι αφαιρούμε τα 25 γρ κακάο σκόνη και προσθέτουμε 25 γρ αλεύρι μαλακό
Κουλούρι πασχαλινό με κακάο
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή