×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Παραδοσιακή καρυδόπιτα


Παραδοσιακή καρυδόπιτα
Παραδοσιακή καρυδόπιτα
18
25'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ : Βαλάντης Γραβάνης

Παραδοσιακή καρυδόπιτα

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • 640γρ. αλεσμένη καρυδόψιχα
  • 6 αβγά
  • 340γρ. ζάχαρη
  • 50γρ. τριμμένη κουβερτούρα ΙΟΝ
  • 2κ.σ. κανέλα
  • 60γρ. νισεστέ
Μέθοδος
  • 1.Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αβγών. Ανακατεύουμε την αλεσμένη καρυδόψιχα με το νισεστέ και τη μισή ζάχαρη.
  • 2.Χτυπάμε στο μίξερ του κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη για 10 λεπτά, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτουμε την κανέλα, το μείγμα της καρυδόψιχας, την τριμμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα να είναι αρκετά πηχτό.
  • 3.Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια ώστε να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτουμε με απαλές κυκλικές κινήσεις, δουλεύοντας τη σπάτουλα από πάνω προς τα κάτω.
  • 4.Σε αντικολλητικό ταψί αδειάζουμε το μείγμα μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 35’.
Παραδοσιακή καρυδόπιτα
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta