Star Pop μελομακάρονα με κουβερτούρα ΙΟΝ

30
60'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : άχνη ζάχαρη, χυμός πορτοκαλιού, βανίλια, γαρύφαλλο, γλυκόζη, ηλιέλαιο, ΙΟΝ Κουβερτούρα Κλασική, κανέλα, κρυσταλλική ζάχαρη, baking powder, μέλι, αλεύρι, πορτοκάλι, αμμωνία σκόνη, σιμιγδάλι
Σχετικά με το Σεφ :
Μιχάλης Σαράβας
Star Pop μελομακάρονα με κουβερτούρα ΙΟΝ

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για το σιρόπι (το κάνουμε πρώτο από όλα για να είναι κρύο όταν σιροπιάσουμε τα μελομακάρονα)
- 500 γρ ζάχαρη κρυσταλλική άσπρη
- 375 γρ νερό
- 40 γρ γλυκόζη
- 50 γρ μέλι
- Αρχικά υλικά για τα μελομακάρονα
- 70 γρ χυμό πορτοκάλι
- 130 γρ ηλιέλαιο
- 20 γρ μέλι
- 40 γρ νερό
- 50 γρ ζάχαρη άχνη
- Επόμενα υλικά για τα μελομακάρονα
- 2 γρ αμμωνία σκόνη
- 2 γρ κανέλα σκόνη
- 1 γρ γαρίφαλο σκόνη
- 1 κάψουλα βανίλια
- Μισό πορτοκάλι ξύσμα
- Υπόλοιπα υλικά για τα μελομακάρονα
- 270 γρ αλεύρι μαλακό
- 3 γρ baking powder
- 55 γρ σιμιγδάλι ψιλό
- Για την επικάλυψη σοκολάτας
- 300 γρ κουβερτούρα ΙΟΝ (λιωμένη χλιαρή)
- Θα χρειαστούμε επιπλέον: κατσαρόλα, σύρμα, λεκάνη, σχάρα στραγγίσματος, πλάστη, αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, κουπ-ατ αστεράκι, stick για γλειφιτζούρια.
Μέθοδος
- 1.Για αρχή, τοποθετούμε τα υλικά για το σιρόπι (ζάχαρη κρυσταλλική, νερό, γλυκόζη) μέσα σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και η γλυκόζη. Στη συνέχεια αφήνουμε το σιρόπι να βράσει για 2 λεπτά. Αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και όπως είναι ζεστό το σιρόπι προσθέτουμε το μέλι ανακατεύοντας με ένα σύρμα για 1 περίπου λεπτό. Αφήνουμε στην άκρη το σιρόπι για να κρυώσει.
- 2.Στη συνέχεια, τοποθετούμε τα αρχικά υλικά (χυμό πορτοκάλι, ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο, μέλι, νερό, ζάχαρη άχνη) μέσα σε μια λεκάνη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα για 2 λεπτά περίπου.
- 3.Στη συνέχεια προσθέτουμε τα επόμενα υλικά (αμμωνία σκόνη, κανέλα σκόνη, γαρίφαλο σκόνη, βανίλια, πορτοκάλι ξύσμα) και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα για 2 ακόμα λεπτά περίπου.
- 4.Τέλος προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά (αλεύρι μαλακό, baking powder, σιμιγδάλι ψιλό) και ανακατεύουμε με το χέρι και πλάθουμε απαλά μέχρι να γίνει μια ζύμη (tip : Μόλις γίνουν όλα τα υλικά μια ζύμη σταματάμε το ζύμωμα).
- 5.Ανοίγουμε την ζύμη με τον πλάστη σε πάχος περίπου 1,5 cm πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και κόβουμε με κουπ-ατ αστεράκι. Τοποθετούμε στη λαμαρίνα φούρνου με αντικολλητικό χαρτί.
- 6.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 20 λεπτά περίπου.
- 7.Με την έξοδο από το φούρνο όπως είναι ζεστά, τοποθετούμε λίγα-λίγα στο κρύο σιρόπι για 1 λεπτό περίπου.
- 8.Τα βγάζουμε από το σιρόπι και τα τοποθετούμε πάνω σε μια σχάρα για 5 λεπτά έτσι ώστε να στραγγίξουν.
- 9.Καρφώνουμε σε κάθε ένα αστεράκι από ένα stick για γλειφιτζούρια. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 1 ώρα περίπου.
- 10.Βουτάμε στην λιωμένη χλιαρή μαύρη σοκολάτα τα star pop μελομακάρονα ολόκληρα ή μέρος από αυτά κατά βούληση.
- 11.Παρουσιάζουμε σε σκεύος της αρεσκείας μας.
Star Pop μελομακάρονα με κουβερτούρα ΙΟΝ
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή