Σοκολατένιο κέικ με ανανά και καρύδα

ταψάκι 25x25cm
3/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : μαγειρική σόδα, αλάτι, φιλέ αμυγδάλου, αλεύρι αμυγδάλου, αλεύρι καρύδας, ανανάς, γάλα καρύδας, ζάχαρη καρύδας, ΙΟΝ Κακάο, ΙΟΝ Κουβερτούρα Κλασική, κάρδαμο, baking powder, λάδι καρύδας, αβγά
Σχετικά με το Σεφ :
Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
28 Φεβρουαρίου, 2022
Σοκολατένιο κέικ με ανανά και καρύδα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Αυτό το αφράτο σοκολατένιο κέικ έχει φτιαχτεί για εσάς που αγαπάτε τις εξωτικές γεύσεις σε συνδυασμό με τη λατρεμένη κλασική κουβερτούρα ΙΟΝ!
Στη συνταγή μας χρησιμοποιούμε αποξηραμένη καρύδα, αλεύρι καρύδας, γάλα καρύδας, ζάχαρη καρύδας και λάδι καρύδας, που εμπλουτίζουν γευστικά το κέικ μας και του χαρίζουν τη γεύση της καρύδας με φυσικό τρόπο. Εάν δεν έχετε ή δεν βρίσκετε κάποιο από αυτά τα υλικά, αντικαταστήστε το με το αντίστοιχο συμβατικό υλικό, όπως αλεύρι σίτου, γάλα της επιλογής σας, ζάχαρη λευκή ή αγελαδινό βούτυρο.
Συστατικά
Για μία τετράγωνη φόρμα ή ταψάκι 25x25 εκ.
- 2 μεσαία αυγά, χωρισμένα σε ασπράδια και κρόκους
- 100 γρ ζάχαρη καρύδας
- 160 μλ γάλα καρύδας από κονσέρβα (ανακινείστε την πριν ζυγίσετε)
- 120 γρ λάδι καρύδας
- 100 γρ κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ
- 130 γρ αλεύρι αμυγδάλου
- 50 γρ αλεύρι καρύδας
- 30 γρ κακάο ΙΟΝ
- 20 γρ καρύδα αποξηραμένη
- ½ κτγ μαγειρική σόδα
- ½ κτγ μπέικιν πάουντερ
- ¼ κτγ αλάτι
- ¼ κτγ κάρδαμο (προαιρετικά)
- 6 φέτες ανανάς από κονσέρβα ή φρέσκος
- Νιφάδες καρύδας, για πασπάλισμα
- Αμύγδαλα φιλέ, για πασπάλισμα
Μέθοδος
- Στρώνουμε τη φόρμα μας με αντικολλητικό χαρτί.
- Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε τα ασπράδια, μέχρι να φουσκώσουν και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
- Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε τους κρόκους, τη ζάχαρη, το γάλα καρύδας και το λάδι καρύδας, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα και μόλις κρυώσει λίγο, την προσθέτουμε στο μίξερ και χτυπάμε ώσπου να ενσωματωθεί.
- Σε ένα μπολ, ζυγίζουμε το αλεύρι αμυγδάλου, την αποξηραμένη καρύδα, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι και τα ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε σταδιακά τα ξηρά υλικά του μπολ μέσα στον κάδο, συνεχίζοντας να χτυπάμε, ώσπου να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Γεμίζουμε τη φόρμα μας με το μείγμα και ισιώνουμε την επιφάνειά του με μια σπάτουλα.
- Τοποθετούμε 6 φέτες ανανά στην επιφάνεια του κέικ.
- Πασπαλίζουμε με λίγες νιφάδες καρύδας και αμύγδαλο φιλέ.
- Ψήνουμε το κέικ στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
- Για να δούμε αν το κέικ είναι έτοιμο, βυθίζουμε μέσα μια οδοντογλυφίδα. Εάν βγαίνει στεγνή, είναι έτοιμο.
Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς προτού το ξεφορμάρουμε και το κόψουμε.
Σοκολατένιο κέικ με ανανά και καρύδα
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή