Σοκολατένια τούρτα με μπισκότα και γκανάς
Για μια τούρτα διαμέτρου 20 εκ.
60'
Χρόνος εκτέλεσης
3/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : μέλι, μπισκότα digestive, ION Patisserie Κουβερτούρα Κλασική, νερό, βούτυρο, ΙΟΝ Κακάο, κρέμα γάλακτος, κρυσταλλική ζάχαρη
Σχετικά με το Σεφ :
Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
19 Μαρτίου, 2021
Σοκολατένια τούρτα με μπισκότα και γκανάς
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Αυτή η σοκολατένια τούρτα, που είναι πολύ αγαπητή στη Μεγάλη Βρετανία, θυμίζει το δικό μας μωσαϊκό. Είναι το αγαπημένο γλυκό του πρίγκηπα Ουίλιαμ – του αρέσει τόσο πολύ, που για την τούρτα του γαμπρού στον γάμο του με την Κέιτ επέλεξε αυτή τη γεύση. Η τούρτα αυτή είναι εύκολη, αλλά ταυτόχρονα εντυπωσιακή. Μπορείτε να τη φτιάξετε με ό,τι μπισκότα σας αρέσουν και να τη στολίσετε με σοκολατάκια και γκοφρετάκια ΙΟΝ!
Συστατικά
Για τη βάση:
- 230 γρ βούτυρο ανάλατο
- 125 γρ golden syrup (ή μέλι, αν δεν το βρίσκετε)
- 50 γρ κακάο ΙΟΝ
- 100 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 60 ml νερό
- 400-450 γρ μπισκότα τύπου digestive ή petit beurre
- 200 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 300 γρ κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ, τεμαχισμένη
Ειδικό Σκεύος
Ταψάκι 25x25cm
Μέθοδος
- Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε το βούτυρο, το σιρόπι, το κακάο, τη ζάχαρη και το νερό και τα ανακατεύουμε ώσπου να λιώσουν και να έχουμε ένα ομοιόμορφο, λείο μείγμα.
- Σπάμε τα μπισκότα σε χοντρά κομμάτια και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Περιχύνουμε τα μπισκότα με το μείγμα και ανακατεύουμε καλά ώστε να καλυφθούν.
- Στρώνουμε ένα τσέρκι 20 εκ. με αλουμινόχαρτο και το γεμίζουμε με το μείγμα.
- Ισιώνουμε την επιφάνειά του με μια σπάτουλα.
- Τοποθετούμε το τσέρκι στο ψυγείο για 1-2 ώρες ώσπου να σφίξει.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ζυγίζουμε τη σοκολάτα.
- Σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει βράση, τη χύνουμε μέσα στο μπολ με τη σοκολάτα.
- Περιμένουμε 2-3 λεπτά και έπειτα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα, με κυκλικές κινήσεις, ώσπου να έχουμε μια λεία γκανάς.
- Μόλις η γκανάς έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, την τοποθετούμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
- Βγάζουμε το τσέρκι από το ψυγείο και απλώνουμε με μια σπάτουλα την γκανάς επάνω στη βάση της τούρτας.
- Τοποθετούμε την τούρτα στο ψυγείο για 1 ώρα ώστε να σφίξει η γκανάς.
- Βγάζουμε την τούρτα από το ψυγείο μισή περίπου ώρα πριν το σερβίρισμα, ώστε να είναι δροσερή αλλά να έχει μαλακώσει.
- Φυλάμε την τούρτα σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, μέσα στο ψυγείο, για 5-6 μέρες.
Σοκολατένια τούρτα με μπισκότα και γκανάς
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή