Βάφλες με κακάο, σμέουρα και κλασική κουβερτούρα ΙΟΝ

12
40'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : ΟΙ ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ, Πρωϊνό/ Brunch
Συστατικά : baking powder, αλάτι, αλεύρι, βούτυρο, γάλα, ζάχαρη, ΙΟΝ Κακάο, ΙΟΝ Κουβερτούρα Κλασική, σμέουρα
Σχετικά με το Σεφ :
Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
28 Μαΐου, 2021
Βάφλες με κακάο, σμέουρα και κλασική κουβερτούρα ΙΟΝ

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
Για τις βάφλες:
- 180 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
- 60 γρ κακάο ΙΟΝ
- 380 μλ γάλα πλήρες
- 2 αυγά μεσαίου μεγέθους
- 1 κτσ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 4 κτγ μπέικιν πάουντερ
- ¼ κτγ αλάτι
- 120 γρ βούτυρο
- 250 γρ κλασική κουβερτούρα ΙΟΝ
- 250 γρ σμέουρα
Μέθοδος
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ζυγίζουμε και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο, ώσπου να έχουμε έναν ομοιογενή, λείο χυλό.
- Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι ή στον φούρνο μικροκυμάτων και μόλις κρυώσει λίγο, το προσθέτουμε στο μπολ και ανακατεύουμε ώσπου να απορροφηθεί μέσα στον χυλό μας.
- Γεμίζουμε τη βαφλιέρα μας, την οποία έχουμε προθερμάνει, με τον χυλό. Αν τη χρησιμοποιούμε πρώτη φορά, καλό είναι να κάνουμε ένα τεστ: θέλουμε να έχει μέσα τόσο χυλό ώστε να μην έχει κενά, αλλά ούτε και να ξεχειλίσει όταν κλείσουμε το καπάκι.
- Ψήνουμε μέχρι οι βάφλες να σηκώνονται με ευκολία και να σχηματίσουν κρούστα.
- Ενώ ψήνονται οι βάφλες, λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων και ετοιμάζουμε τα σμέουρα για το σερβίρισμα.
- Μόλις οι βάφλες ψηθούν, σερβίρουμε αμέσως με τα σμέουρα και περιχύνουμε τις βάφλες με λιωμένη κλασική κουβερτούρα ΙΟΝ.
Βάφλες με κακάο, σμέουρα και κλασική κουβερτούρα ΙΟΝ
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή