Σοκολατένια γλειφιτζούρια με ροδοπέταλα
20τμχ.
30'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ :
Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
18 Οκτωβρίου, 2021
Σοκολατένια γλειφιτζούρια με ροδοπέταλα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Το μαγιάτικο τριαντάφυλλο (rosa damascene) υμνήθηκε, τραγουδήθηκε, απεικονίστηκε από σπουδαίους ζωγράφους, χρησιμοποιήθηκε ως άρωμα, καλλυντικό, φάρμακο, τροφή και τόσα ακόμη! Από αυτό παράγεται και το ροδόνερο, που τόσο έχει χρησιμοποιηθεί στην παραδοσιακή μας ζαχαροπλαστική. Ο συνδυασμός του, δε, με τη μαύρη σοκολάτα είναι αξεπέραστος. Σήμερα φτιάξαμε σοκολατένια γλειφιτζούρια αρωματισμένα με ροδόνερο και διακοσμημένα με βρώσιμα ροδοπέταλα. Βάλτε τα σε ένα όμορφο κουτί και χαρίστε τα σε ένα αγαπημένο σας πρόσωπο αντί για μια ανθοδέσμη!
Συστατικά
- 200 γρ κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ
- Λίγο ροδόνερο
- Βρώσιμα αποξηραμένα ροδοπέταλα
Μέθοδος
- Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα.
- Προσθέτουμε μερικές σταγόνες ροδόνερο και ανακατεύουμε.
- Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Τοποθετούμε επάνω βέργες για γλειφιτζούρια με απόστασή ανάμεσά τους.
- Χύνουμε με προσοχή τη σοκολάτα έτσι ώστε να σχηματίσει κύκλους πάνω σε κάθε βέργα.
- Στολίζουμε με τα ροδοπέταλα.
- Μόλις στεγνώσει η σοκολάτα, σερβίρουμε τα γλειφιτζούρια σε ένα ποτήρι. Εναλλακτικά, τοποθετούμε τα γλειφιτζούρια σε ένα όμορφο τσίγκινο κουτί, με αντικολλητικό χαρτί ανάμεσα στις στρώσεις, για να τα χαρίσουμε ως δώρο.
Σοκολατένια γλειφιτζούρια με ροδοπέταλα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή