×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Σοκολατένια μπανόφι σε ποτήρι


Σοκολατένια μπανόφι σε ποτήρι
Σοκολατένια μπανόφι σε ποτήρι
6-10
45'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ : Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 12 Νοεμβρίου, 2021

Σοκολατένια μπανόφι σε ποτήρι

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Σοκολάτα, μπανάνα, καραμέλα: τα υλικά από τα οποία φτιάχνονται τα όνειρα!

Tip: Σερβίρετε τα μπανόφι σε σφηνοπότηρα για το πιο πρωτότυπο κέρασμα σε ένα πάρτι!

Συστατικά
Για τη βάση
  • 120 γρ μπισκότα με κακάο τύπου petit beurre (ή ό,τι άλλο σας αρέσει)
  • 60-70 γρ βούτυρο ανάλατο
Για τη σοκολατένια καραμέλα:
  • 1 ζαχαρούχο γάλα σε κονσέρβα των 400 γρ
  • 50 γρ κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ
Για τη σαντιγί και το σερβίρισμα:
  • 200 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 20 γρ ζάχαρη άχνη
  • Μπανάνες, μετρίως ώριμες
  • λίγο ξύσμα κουβερτούρας
Μέθοδος

Για τη βάση:

  1. Στον πολυκόφτη, χτυπάμε τα μπισκότα ώσπου να γίνουν σκόνη.
  2. Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με τα μπισκότα ώσπου το μείγμα να μοιάζει σαν βρεγμένη άμμος.
  3. Επιλέγουμε τα σκεύη όπου θα σερβίρουμε (ποτήρια, μπολ, βαζάκια κ.ο.κ.) και ρίχνουμε λίγο από το μείγμα σε κάθε ένα από αυτά.

Για τη σοκολατένια καραμέλα:

  1. Βάζουμε την κονσέρβα σε ένα κατσαρολάκι, αφού αφαιρέσουμε την ετικέτα και τη σκεπάζουμε με νερό.
  2. Βράζουμε για 3 ώρες. Το νερό πρέπει να κοχλάζει και η κονσέρβα να μένει σκεπασμένη με νερό – αν χρειαστεί, στην πορεία προσθέτουμε κι άλλο.
  3. Βγάζουμε την κονσέρβα από την κατσαρόλα και την αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά προτού την ανοίξουμε.
  4. Αδειάζουμε την καραμέλα από την κονσέρβα μέσα σε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά.
  5. Ανακατεύουμε συνεχώς, για να μην κολλήσει στον πάτο.
  6. Προσθέτουμε την κουβερτούρα, τεμαχισμένη, και ανακατεύουμε ώσπου να λιώσει και να έχουμε μια λεία, σοκολατένια καραμέλα.
  7. Μοιράζουμε το μείγμα στα σκεύη όπου θα σερβίρουμε το μπανόφι.
  8. Τοποθετούμε τα σκεύη στο ψυγείο.

Για τη σαντιγί και το σερβίρισμα:

  1. Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε την κρέμα, που πρέπει να είναι κρύα, κατευθείαν από το ψυγείο.
  2. Όταν αρχίσει να πήζει, ρίχνουμε μέσα την άχνη και συνεχίζουμε να χτυπάμε ώσπου να έχουμε μια σχετικά σφιχτή σαντιγί.
  3. Φυλάμε τη σαντιγί στο ψυγείο ώσπου να έρθει η ώρα να σερβίρουμε. Ιδανικά, χτυπάμε τη σαντιγί έως και 1 ώρα πριν το σερβίρισμα.
  4. Βγάζουμε τα σκεύη από το ψυγείο, κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες και τοποθετούμε μερικές σε κάθε ποτηράκι.
  5. Γαρνίρουμε με σαντιγί και λίγο ξύσμα κουβερτούρας και σερβίρουμε.
Σοκολατένια μπανόφι σε ποτήρι
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta