Σιροπιαστές φωλιές με Nucrema ΙΟΝ

16
90'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ :
Aριάδνη Πούλιου
Σιροπιαστές φωλιές με Nucrema ΙΟΝ

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Υλικά για τις φωλιές
- 8 φύλλα Βηρυτού
- 110 γρ βούτυρο γάλακτος
- Υλικά για το σιρόπι
- 200 γρ νερό
- 300 γρ ζάχαρη
- 1 κ.σ χυμό απο λεμόνι
- 170 γρ Nucrema ΙΟΝ
Μέθοδος
- 1.Εκτέλεση για τις φωλιές : Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- 2.Λιώνουμε το βούτυρο.
- 3.Ανοίγουμε την συσκευασία με τα φύλλα και παίρνουμε οκτώ, τα τοποθετούμε πάνω στο πάγκο εργασίας. Με ένα μαχαίρι κόβουμε στη μέση από πάνω προς τα κάτω και βάζουμε τα φύλλα από πάνω από τα άλλα δημιουργώντας έτσι μία στοίβα.
- 4.Παίρνω μια μεγάλη βελόνα ή ένα χοντρό καλαμάκι ότι μας βολεύει.
- 5.Παίρνω το πρώτο φύλλο και το διπλώνω λίγο πιο κάτω από τη μέση, βάζω την βελόνα πάνω στη μέση του διπλωμένου φύλλου και αρχίζω να ρολάρω προς τα πάνω χωρίς να σφίγγω το φύλλο. Μόλις φτάσω 3 δάχτυλα πριν το τέλος σταματάω .Πιέζω το φύλλο από τις δυο άκρες που είναι η βελόνα προς το κέντρο, σουρώνοντάς το. Τραβάω και βγάζω τη βελόνα. Τυλίγω το σουρωμένο φύλλο κυκλικά κάνοντας τη φωλιά. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα. Τοποθετώ τις φωλιές μου με τη σειρά σε ένα ταψάκι. Και ψήνω στους 180 πάνω κάτω για 40 λεπτά.
- 6.Μόλις οι φωλιές μας έχουν πάρει ωραίο χρυσό κόκκινο χρώμα και είναι έτοιμες τις βγάζω και τις αφήνω να κρυώσουν.
- 7.Για το σιρόπι: Σε ένα κατσαρολάκι βάζω όλα τα υλικά και αφήνουμε να βράσει το σιρόπι μέχρι να λιώσει ζάχαρη και να βράσει.
- 8.Για να σιροπιάσουμε τις φωλιές θα πρέπει οι φωλιές να είναι κρύες και το σιρόπι καυτό. Αφήνουμε να τραβήξει το σιρόπι το γλυκό μας και μετά με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής γεμίζουμε το κέντρο με Nucrema ΙΟΝ.
Σιροπιαστές φωλιές με Nucrema ΙΟΝ
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή