Eργολάβοι με ΙΟΝ Patisserie Cover Cream

14-16
40'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Τα παραδοσιακά, Κεράσματα
Συστατικά : ζάχαρη, καφέ ζάχαρη, Κορν φλάουερ, πορτοκάλι, ION Patisserie Cover Cream, αβγά, αλάτι, αμύγδαλα, βανιλλίνη, βούτυρο, γάλα
Σχετικά με το Σεφ :
Μίκα Παντελάκη
Eργολάβοι με ΙΟΝ Patisserie Cover Cream

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Υλικά για την κρέμα
- 500γρ γάλα
- 125γρ ζάχαρη καστανή
- 3 κρόκοι αυγών
- 50γρ corn flour
- 1 φακελάκι βανιλίνη
- 80γρ παγωμένο βούτυρο
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- Υλικά για τους εργολάβους
- 250γρ αμύγδαλο λευκό τριμμένο σε πούδρα
- 240γρ ζάχαρη
- 3 ασπράδια
- λίγο αλάτι
- Υλικά για την διακόσμηση
- ΙΟΝ Patisserie Cover Cream (λιωμένο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας)
- κρέμα εργολάβων
- εργολάβοι
Μέθοδος
- 1.Εκτέλεση για την κρέμα: Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω το γάλα με την ζάχαρη και την βανιλίνη σε χαμηλή θερμοκρασία. Παράλληλα σε ένα μπoλ έχω χτυπήσει πολύ καλά τους κρόκους με το corn flour.
- 2.Μόλις το γάλα ζεσταθεί και λιώσει η ζάχαρη ρίχνω αργά και σταθερά ανακατεύοντας πολύ καλά στο μείγμα με τους κρόκους. Έπειτα ξαναρίχνω όλο το μείγμα στο κατσαρολάκι ξανά σε χαμηλή θερμοκρασία και ανακατεύω συνεχώς για να μην κόψει το μείγμα μέχρι αυτό να αρχίσει να πήζει.
- 3.Αφαιρώ από την φωτιά αμέσως και το μεταφέρω σε ένα μπολ. Τέλος προσθέτω το ξύσμα και το παγωμένο βούτυρο και αφού σκεπάσω με μια μεμβράνη να ακουμπάει στο μείγμα τοποθετώ στο ψυγείο.
- 4.Εκτέλεση για τους εργολάβους: Στο μίξερ με το σύρμα χτυπάω πολύ καλά τα ασπράδια, το αλάτι σε δυνατή ταχύτητα με την ζάχαρη μέχρι να γίνουν μια πολύ σφιχτή μαρέγγα και έπειτα εκτός μίξερ με μια μαρίζ ενσωματώνω σε δύο φάσεις το τριμμένο αμύγδαλο.
- 5.Βάζω το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και σε ένα ταψί με λαδόκολλα σχηματίζω κύκλους διαμέτρου 2-3 εκ. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς με αέρα για περίπου 16-19 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμοι αφήνω σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσουν καλά.
- 6.Διοακόσμηση: Συναρμολογώ τους εργολάβους τοποθετώντας κρέμα ανάμεσα τους και έπειτα βουτάμε από την πάνω πλευρά στο λιωμένο ΙΟΝ Patisserie Cover Cream. Αφήνουμε να κρυώσει και απολαμβάνουμε.
Eργολάβοι με ΙΟΝ Patisserie Cover Cream
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή