Σιμιγδαλένιος χαλβάς σοκολάτας

8-10
15'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : ΟΙ ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ, Εύκολα & απλά
Συστατικά : ION Patisserie Κουβερτούρα Κλασική, ζάχαρη, κανέλα, σιμιγδάλι, σπορέλαιο, χυμός πορτοκαλιού
Σχετικά με το Σεφ :
Δημήτρης Μακρυνιώτης
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
17 Μαρτίου, 2021
Σιμιγδαλένιος χαλβάς σοκολάτας

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 150 ml σπορέλαιο
- 300 γρ. σιμιγδάλι
- 400 γρ. ζάχαρη
- 600 ml νερό
- 1 κ.γ κανέλα
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 100 γρ ΙΟΝ PATISSERIE κλασική κουβερτούρα
Μέθοδος
- Σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε το νερό με τη ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρουν μια βράση.
- Σε ένα άλλο κατσαρολάκι, ρίχνουμε το σπορέλαιο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Αφού ζεσταθεί το σπορέλαιο, ρίχνουμε μέσα το σιμιγδάλι και το ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, για περίπου 4 λεπτά, μέχρι να πάρει το χρώμα που επιθυμούμε.
- Έπειτα, προσθέτουμε σιγά σιγά με μια κουτάλα, το καυτό μας σιρόπι στο κατσαρολάκι με το σιμιγδάλι, προσέχοντας πολύ γιατί στην αρχή κάνει έντονους υδρατμούς και έντονο κοχλασμό.
- Αφού ρίξουμε όλο το σιρόπι μας στο σιμιγδάλι, συνεχίζουμε να κρατάμε το κατσαρολάκι πάνω στην φωτιά ανακατεύοντας συνεχόμενα με την ξύλινη κουτάλα μέχρι να δούμε φουσκάλες κοχλασμού.
- Έπειτα τραβάμε τον χαλβά από το μάτι, ρίχνουμε μέσα την κανέλα με το ξύσμα πορτοκάλι και ανακατεύουμε.
- Αμέσως μετά, βάζουμε την μισή ποσότητα από το χαλβά σε μια μακρόστενη φόρμα κέικ και τον στρώνουμε ομοιόμορφα με ένα κουτάλι.
- Στον υπόλοιπο χαλβά που έχουμε κρατήσει στο κατσαρολάκι, ρίχνουμε την κουβερτούρα μας, που πριν έχουμε κόψει σε χοντρά κομμάτια.
- Ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής σοκολατένιος χαλβάς.
- Τέλος, αδειάζουμε τον σοκολατένιο χαλβά στη φόρμα, πάνω από τον απλό και τον απλώνουμε με το κουτάλι μας παντού και ομοιόμορφα.
- Αφήνουμε μια ώρα να κρυώσει και σερβίρουμε.
Σιμιγδαλένιος χαλβάς σοκολάτας
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή