Κέικ με φουντούκια και επικάλυψη Nucrema

φόρμα 26x10cm
40'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : βούτυρο, κρέμα γάλακτος, μαύρη ζάχαρη, φουντούκια, baking powder, ION Nucrema, αβγά, αλάτι, αλεύρι
Σχετικά με το Σεφ :
Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
24 Σεπτεμβρίου, 2021
Κέικ με φουντούκια και επικάλυψη Nucrema

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Αυτό το φουντουκένιο κέικ είναι η τέλεια βάση για να απολαύσετε τη Nucrema σας στο φουλ!
Συστατικά
Για μακρόστενη φόρμα 26x10 εκ.
- 2 αυγά μεσαίου μεγέθους
- 130 γρ ζάχαρη καστανή
- 140 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 110 γρ βούτυρο ανάλατο, λιωμένο
- 165 γρ αλεύρι μαλακό
- ¼ κτγ αλάτι
- 160 γρ φουντούκια ανάλατα, ψημένα, τριμμένα σε σκόνη
- 2 ¼ κτγ μπέικιν πάουντερ
- 200 γρ Nucrema
- μερικά φουντούκια, ψημένα, χοντροκομμένα, για διακόσμηση
Μέθοδος
- Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη ώσπου να ασπρίσουν.
- Προσθέτουμε την κρέμα και χτυπάμε ώσπου να ενσωματωθεί.
- Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και χτυπάμε ώσπου να ενσωματωθεί (προσοχή: πρέπει να έχει κρυώσει, αλλά όχι να έχει στερεοποιηθεί).
- Σε ένα μπολ, ζυγίζουμε τα ξηρά υλικά: το αλεύρι, τα φουντούκια, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και τα ανακατεύουμε με έναν αναδευτήρα.
- Προσθέτουμε τα ξηρά υλικά του μπολ στο μίξερ και χτυπάμε ώσπου να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Στρώνουμε τη φόρμα μας με αντικολλητικό χαρτί και τη γεμίζουμε με το μείγμα.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, για περίπου 35’.
- Για να δούμε αν το κέικ είναι έτοιμο, βυθίζουμε μέσα μια οδοντογλυφίδα: εάν βγαίνει στεγνή, το βγάζουμε από τον φούρνο.
- Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς προτού το ξεφορμάρουμε.
- Αλείφουμε την επιφάνεια του κέικ με τη Nucrema, ρίχνουμε επάνω μερικά χοντροσπασμένα φουντούκια και σερβίρουμε.
Κέικ με φουντούκια και επικάλυψη Nucrema
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή