Κέικ με φουντούκια και επικάλυψη Nucrema
![Κέικ με φουντούκια και επικάλυψη Nucrema](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/uploads/2021/06/80.-Hazelnut-nucrema-loaf-cake-8_web.jpg)
φόρμα 26x10cm
40'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
250 Ψήφοι
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1b.png)
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : βούτυρο, κρέμα γάλακτος, μαύρη ζάχαρη, φουντούκια, baking powder, ION Nucrema, αβγά, αλάτι, αλεύρι
Σχετικά με το Σεφ :
Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
24 Σεπτεμβρίου, 2021
Κέικ με φουντούκια και επικάλυψη Nucrema
![heart](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/heart.png)
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Αυτό το φουντουκένιο κέικ είναι η τέλεια βάση για να απολαύσετε τη Nucrema σας στο φουλ!
Συστατικά
Για μακρόστενη φόρμα 26x10 εκ.
- 2 αυγά μεσαίου μεγέθους
- 130 γρ ζάχαρη καστανή
- 140 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 110 γρ βούτυρο ανάλατο, λιωμένο
- 165 γρ αλεύρι μαλακό
- ¼ κτγ αλάτι
- 160 γρ φουντούκια ανάλατα, ψημένα, τριμμένα σε σκόνη
- 2 ¼ κτγ μπέικιν πάουντερ
- 200 γρ Nucrema
- μερικά φουντούκια, ψημένα, χοντροκομμένα, για διακόσμηση
Μέθοδος
- Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη ώσπου να ασπρίσουν.
- Προσθέτουμε την κρέμα και χτυπάμε ώσπου να ενσωματωθεί.
- Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και χτυπάμε ώσπου να ενσωματωθεί (προσοχή: πρέπει να έχει κρυώσει, αλλά όχι να έχει στερεοποιηθεί).
- Σε ένα μπολ, ζυγίζουμε τα ξηρά υλικά: το αλεύρι, τα φουντούκια, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και τα ανακατεύουμε με έναν αναδευτήρα.
- Προσθέτουμε τα ξηρά υλικά του μπολ στο μίξερ και χτυπάμε ώσπου να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Στρώνουμε τη φόρμα μας με αντικολλητικό χαρτί και τη γεμίζουμε με το μείγμα.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, για περίπου 35’.
- Για να δούμε αν το κέικ είναι έτοιμο, βυθίζουμε μέσα μια οδοντογλυφίδα: εάν βγαίνει στεγνή, το βγάζουμε από τον φούρνο.
- Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς προτού το ξεφορμάρουμε.
- Αλείφουμε την επιφάνεια του κέικ με τη Nucrema, ρίχνουμε επάνω μερικά χοντροσπασμένα φουντούκια και σερβίρουμε.
Κέικ με φουντούκια και επικάλυψη Nucrema
Προσθήκη
στα αγαπημένα
![heart](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/heart.png)
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
250 Ψήφοι
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1b.png)
Βαθμολογήστε τη συνταγή