Πορτοκαλόπιτα με φύλλο Βηρυτού

20
90'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πορτοκαλόπιτα με φύλλο Βηρυτού

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 250 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- 250 γρ ηλιέλαιο
- 4 αυγά
- Ξύσμα απο 4 πορτοκάλια
- 250 γρ γιαούρτι στραγγιστό
- 1 φύλλο Βηρυτού
- 20 γρ baking powder
- Για το σιρόπι
- 625 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- 360 γρ νερό
Μέθοδος
- Εκτέλεση για την πορτοκαλόπιτα: Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και χτύπαμε με σύρμα.
- 2.Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα το λάδι και το baking.
- 3.Σε ένα ταψί της αρεσκείας μας, (εγώ χρησιμοποίησα ενα οβάλ 40×28), απλώνω δυο φύλλα Βυρηττού. Ρίχνω μέσα το μισό μείγμα. Και μετά σουρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα στη σειρά. Όταν τελειώσουμε με τα φύλλα ρίχνουμε από πάνω και το υπόλοιπο μείγμα.
- 4.Ψήνουμε στους 180-200 ανάλογα το φούρνο, περίπου 40 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα η πορτοκαλόπιτα μας.
- 5.Εκτέλεση για το σιρόπι: Σε ένα κατσαρολάκι βάζω τη ζάχαρη και μετά προσθέτω το νερό. Δεν ανακατεύω και φέρνω σε βρασμό.
- 6.Μόλις αρχίσει να κάνει φυσαλίδες κατεβάζω από τη φωτιά και αφήνω να κρυώσει.
- 7.Μόλις η πορτοκαλόπιτα βγει από τον φούρνο, τη σιροπιάζουμε (κρύο σιρόπι, ζεστή πορτοκαλόπιτα) και την αφήνουμε 1 ώρα να τραβήξει.
Πορτοκαλόπιτα με φύλλο Βηρυτού
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή