×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Πεντανόστιμη τούρτα Κωκ με σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ


Πεντανόστιμη τούρτα Κωκ με σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ
Πεντανόστιμη τούρτα Κωκ με σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ
12-14
240'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Πεντανόστιμη τούρτα Κωκ με σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Υλικά για το σιρόπι
  • 200 γρ νερό
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 20 γρ κονιάκ
  • 1 φλούδα από λεμόνι
  • Υλικά για την κρέμα
  • 500 γρ γάλα
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 κρόκους
  • 30 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30 γρ κόρν φλάουερ
  • Υλικά για το παντεσπάνι
  • 10 ασπράδια
  • 10 κρόκους
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 1 βανίλιες
  • 320 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 γρ baking powder
  • Υλικά για το γλάσο σοκολάτας
  • 250 γρ κουβερτούρα ΙΟΝ ψιλοκομμένη
  • 150 γρ κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ βούτυρο
Μέθοδος
  • 1.Εκτέλεση για το σιρόπι: Ξεκινάμε με το σιρόπι διότι θέλουμε να είναι κρύο όταν θά σιροπιάσουμε το παντεσπάνι.
  • 2.Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τη φλούδα και το κονιάκ. Με το πού έρθει σε βρασμό σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
  • 3.Εκτέλεση για την κρέμα: Παίρνω μια κατσαρόλα και ένα μπολ.
  • 4.Βάζω στο μπολ μισό ποτήρι γάλα και το υπόλοιπο το βάζω στην κατσαρόλα
  • 5.Προσθέτω 50 γρ ζάχαρη στο μπολ και τα άλλα 50 στην κατσαρόλα. Βάζω την κατσαρόλα πάνω στη φωτιά και φέρνω σε βρασμό. Μόλις βράσει το μείγμα μου κατεβάζω από την φωτιά.
  • 6.Στο μπολ με τη ζάχαρη και το γάλα προσθέτω τους κρόκους, το αλάτι, τη βανίλια και χτυπάω με σύρμα. Προσθέτω το αλεύρι και το κόρν φλάουερ, ομογενοποίω και με μια κουτάλα της σούπας αρχίζω να προσθέτω γάλα από την κατσαρόλα χτυπώντας συνεχώς με το σύρμα. Όταν έχω προσθέσει το μισό, επιστρέφω το μείγμα απο το μπολ στην κατσαρόλα περνώντας το απο σίτα. Ανακατεύω συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα μου. Μόλις είναι έτοιμη την μεταφέρω σε ένα μπολ και την σκεπάζω με μεμβράνη, η μεμβράνη να ακουμπάει πάνω στην κρέμα.
  • 7.Βάζω το μπολ στο ψυγείο να παγώσει η κρέμα όσο εγώ εντωμεταξύ θα ετοιμάζω το παντεσπάνι.
  • 8.Εκτέλεση για το παντεσπάνι: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.
  • 9.Παίρνουμε 2 ταψάκια στρογγυλά των 22 εκ. και τα βουτυρώνουμε, τα αφήνουμε στην άκρη.
  • 10.Στον κάδο του μίξερ χτυπάω τα ασπράδια οταν αρχίζουν να φουσκώνουν αρχίζω να προσθέτω σταδιακά τη ζάχαρη. Χτυπάω σε δυνατή ταχύτητα μέχρι η μαρένγκα μας να κάνει κορυφές. Μεταφέρω τη μαρέγκα σε ένα μπολ.
  • 11.Στον ίδιο κάδο χτυπάω τους κρόκους με τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν.
  • 12.Προσθέτω στον κάδο του μίξερ τη μαρένγκα και κοσκινίζω από πάνω το αλεύρι και το baking.
  • 13.Ανακατεύω απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, ανακατεύω απαλά. Μεταφέρω αμέσως στα βουτυρωμένα ταψάκια και μετά αμέσως στον φούρνο. Μην αφήσετε την μαρέγκα να περιμένει, όσο κάθεται εκτός φούρνου τόσο λιγότερο θα φουσκώσει.
  • 14.Ψήνω στη μεσαία σκάλα για 30 λεπτά στους 170 βαθμούς στον αέρα. Δεν ανοίγω την πόρτα του φούρνου για κανενα λόγο. Μόλις περάσουν τα 30 λεπτά τρυπάω με καθαρό μαχαίρι για να δω εάν είναι έτοιμο.
  • 15.Το ιδανικό είναι το παντεσπάνι να ετοιμαστεί μια μέρα πριν διότι έτσι σιροπιάζεται καλύτερα.
  • 16.Εκτέλεση για την γκανάζ: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος και το βιτάμ. Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • 17.Συναρμολόγηση: Με ένα οδοντωτό μαχαίρι κόβουμε το πάνω μέρος από το παντεσπάνι.
  • 18.Με ένα πινέλο σιροπιάζουμε και τους δύο δίσκους.
  • 19.Βάζουμε την κρέμα στον κάδο του μίξερ και τη χτυπάμε με σύρμα.
  • 20.Τοποθετούμε τον ένα δίσκο πάνω σε μία σχάρα, καλύπτουμε με την κρέμα. Τοποθετούμε από πάνω τον δεύτερο δίσκο.
  • 21.Ρίχνουμε την σοκολάτα από ψηλά στο κέντρο κυκλικά έτσι ώστε να καλύψει το πάνω μέρος. Εάν θέλουμε με ένα πινέλο καλύπτουμε με σοκολάτα και το δαχτυλίδι του δεύτερου δίσκου.
Πεντανόστιμη τούρτα Κωκ με σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta