×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Λευκή τούρτα με γκανάς ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα


Λευκή τούρτα με γκανάς ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα
Λευκή τούρτα με γκανάς ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα
8-10
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Λευκή τούρτα με γκανάς ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Υλικά για το παντεσπάνι
  • 4 αυγά
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 90 γρ αλεύρι
  • 1 κ.γ baking powder
  • Υλικά για την βουτυρόκρεμα
  • 120 γρ βούτυρο μαλακό
  • 240 γρ cream cheese
  • 400 γρ άχνη ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • Υλικά για το σιρόπιασμα
  • 4 κ.σ μαρμελάδα φράουλα αραιωμένο με λίγο ζεστό νερό
  • Υλικά για την γκανάς λευκής σοκολάτας
  • 100 γρ ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα
  • 65 γρ κρέμα γάλακτος
Μέθοδος
  • 1.Βάζουμε τα αυγά στο κάδο του μίξερ και τα αφρατεύουμε. Προσθέτουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη.
  • 2.Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη βανίλια και το μπέικιν, ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
  • 3.Προσθέτουμε τα στερεά υλικά μέσα στα αυγά σταδιακά και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα.
  • 4.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • 5.Παίρνουμε μία φόρμα με διάμετρο7cm. Βάζουμε λαδόκολλα στο κάτω μέρος και γύρω-γύρω στο δαχτυλίδι. Η λαδόκολλα να περισσεύει και προς τα πάνω.
  • 6.Αδειάζουμε το μείγμα μας μέσα στο τσέρκι και ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά.
  • 7.Δοκιμάζουμε με το μαχαίρι και όταν βγαίνει καθαρό, το παντεσπάνι μας είναι έτοιμο.
  • 8.Εκτέλεση για την βουτυρόκρεμα: Χτυπάμε με φτερό το βούτυρο και μετά προσθέτουμε σταδιακά την ζάχαρη.
  • 9.Χτυπάμε το μείγμα για 5 λεπτά. Μετά προσθέτουμε το cream cheese και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • 10.Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
  • 11.Εάν η σύσταση είναι αραιή προσθέστε επιπλέον άχνη ζάχαρη. Εάν η σύσταση είναι πηχτή προσθέστε ελάχιστο γάλα.
  • 12.Εκτέλεση για την γκανάς λευκής σοκολάτας: Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα.
  • 13.Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε νερό. Μόλις το νερό ζεσταθεί βάζουμε από πάνω μία μπασίνα. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν.
  • 14.Καλό είναι να αφήσετε το παντεσπάνι και την βουτυρόκρεμα στο ψυγείο για τουλάχιστον ένα βράδυ, την επόμενη μέρα θα είναι πολύ πιο εύκολο να το κόψετε και η βουτυρόκρεμα θα έχει σταθεί όπως πρέπει.
  • 15.Συναρμολόγηση: Κόβουμε το παντεσπάνι σε τέσσερις δίσκους.
  • 16.Με ένα πινέλο σιροπιάζουμε με την αραιωμένη μαρμελάδα φράουλα.
  • 17.Βάζουμε την βουτυρόκρεμα μέσα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με μία μύτη της αρεσκείας μας γεμίζουμε τον πρώτο δίσκο τοποθετούμε απάνω τον επόμενο, γεμίζουμε και τον δεύτερο και συνεχίζουμε την διαδικασία μέχρι το τέλος . Αλείφουμε με βουτυρόκρεμα όλη την τούρτα και μετά την περιχύνουμε με την γκανάς λευκής σοκολάτας.
Λευκή τούρτα με γκανάς ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta