×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Πατούδα κρητικιά με μάρτζιπαν, ΙΟΝ κακάο και ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική


Πατούδα κρητικιά με μάρτζιπαν, ΙΟΝ κακάο και ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική
Πατούδα κρητικιά με μάρτζιπαν, ΙΟΝ κακάο και ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική
10-12
40'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Πατούδα κρητικιά με μάρτζιπαν, ΙΟΝ κακάο και ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Για την γέμιση θα χρειαστούμε
  • 300 γρ μέλι θυμαρίσιο
  • 190 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 190 γρ νερό
  • 200 γρ καρύδι μισοσπασμένο
  • 115 γρ αμύγδαλο φιλέ
  • 90 γρ τριμμένη φρυγανιά ολικής αλέσεως (ή κανονική)
  • 1 πορτοκάλι ξύσμα (μικρό)
  • 0,5 γρ κανέλα σκόνη
  • 0,5 γρ γαρύφαλλο σκόνη
  • 0,5 γρ μοσχοκάρυδο σκόνη
  • 50 γρ ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική ψιλοκομμένη
  • Για την ζύμη θα χρειαστούμε
  • 250 γρ αμύγδαλο άσπρο πούδρα
  • 250 γρ ζάχαρη άχνη
  • 50 γρ νερό
  • 50 γρ ΙΟΝ κακάο σκόνη
  • Για το ντεκόρ θα χρειαστούμε
  • 250 γρ ζάχαρη άχνη
  • 2 γρ κανέλα σκόνη
  • Θα χρειαστούμε επιπλέον: κατσαρόλα, σύρμα, λεκάνη, αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, μεμβράνη, μαρίζ, πλάστη, κουπ-ατ στρογγυλό διαμέτρου 10 cm περίπου, κουτάλι.
Μέθοδος
  • 1.Για την γέμιση: Τοποθετούμε την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και το νερό μέσα σε μια κατσαρόλα και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας με το σύρμα. Βράζουμε για 2 λεπτά και αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά. Προσθέτουμε το θυμαρίσιο μέλι.
  • 2.Παράλληλα τοποθετούμε μέσα σε μια λεκάνη το μισοσπασμένο καρύδι, το αμύγδαλο φιλέ, την τριμμένη φρυγανιά (ολικής αλέσεως ή κανονική), το πορτοκάλι ξύσμα, την κανέλα σκόνη, το γαρύφαλλο σκόνη και το μοσχοκάρυδο σκόνη. Προσθέτουμε το ζεστό σιρόπι με το μέλι λίγο – λίγο και ανακατεύουμε με την μαρίζ μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους και να γίνουν μια πηχτή γέμιση. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική και ανακατεύουμε με την μαρίζ μέχρι να ενωθεί και αυτή με τα προηγούμενα υλικά.
  • 3.Για την ζύμη: Τοποθετούμε μέσα στον πολυκόφτη το άσπρο αμύγδαλο πούδρα, την ζάχαρη άχνη, το νερό και το κακάο σκόνη και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνουν σαν ζύμη (μάρτζιπαν). Τυλίγουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
  • 4.Στην συνέχεια κοσκινίζουμε λίγη ζάχαρη άχνη πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και ανοίγουμε με το πλάστη το μάρτζιπαν σε πάχος 0,5 cm περίπου. Κόβουμε με στρογγυλό κουπ-ατ διαμέτρου 10 cm περίπου σχήματα. Τοποθετούμε με το κουτάλι την γέμιση της πατούδας και κλείνουμε σε μισοφέγγαρο.
  • 5.Ψήνουμε σε λαμαρίνα ή ταψί με αντικολλητικό χαρτί στον πάτο του σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 6 λεπτά περίπου.
  • 6.Για το ντεκόρ: Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και κοσκινίζουμε ζάχαρη άχνη στην επιφάνεια τους. Προαιρετικά προσθέτουμε και λίγη κανέλα σκόνη στην επιφάνεια.
  • 7.Σερβίρουμε σε πιατέλα της αρεσκείας μας.
  • 8.TIP: Αν θέλουμε το στάδιο του ψησίματος μπορούμε να το παραλείψουμε.
Πατούδα κρητικιά με μάρτζιπαν, ΙΟΝ κακάο και ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta