×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Πανακότα με λευκή σοκολάτα και σαγκουίνι


Πανακότα με λευκή σοκολάτα και σαγκουίνι
Πανακότα με λευκή σοκολάτα και σαγκουίνι
5-7
60'
Χρόνος εκτέλεσης
3/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ : Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 7 Μαΐου, 2021

Πανακότα με λευκή σοκολάτα και σαγκουίνι

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Η πανακότα είναι το ιδανικό επιδόρπιο για να σας δροσίσει μετά από ένα πλούσιο δείπνο. Εμείς της προσθέσαμε λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ και σιρόπι από ζουμερά πορτοκάλια σαγκουίνι – δεν είναι σκέτη λατρεία το χρώμα τους;

Συστατικά
  • 125 μλ γάλα πλήρες
  • 7 γρ ζελατίνη σε φύλλα
  • 525 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 100 γρ κουβερτούρα λευκή ΙΟΝ
  • 70 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 300 μλ φρεσκοστυμμένος χυμός από πορτοκάλια σαγκουίνι
  • 150 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • φέτες πορτοκάλι για το σερβίρισμα
  • χοντροσπασμένα κελυφωτά φιστίκια (προαιρετικά)
Μέθοδος
  1. Σε ένα μπολ, τοποθετούμε το γάλα και τα φύλλα ζελατίνη να μουσκέψουν για 5-10 λεπτά.
  2. Στο μεταξύ, σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε την κρέμα με τη ζάχαρη και τη λευκή κουβερτούρα.
  3. Όταν η κρέμα πάρει βράση και η σοκολάτα έχει λιώσει, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το γάλα με τη ζελατίνη.
  4. Ανακατεύουμε καλά και σουρώνουμε το μείγμα.
  5. Γεμίζουμε τα ποτηράκια/βάζα μας και μόλις κρυώσουν λίγο, τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες, ώσπου να πήξουν.
  6. Στύβουμε τα πορτοκάλια και σουρώνουμε τον χυμό τους.
  7. Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετούμε τον χυμό και τη ζάχαρη.
  8. Βράζουμε ώσπου να έχουμε ένα παχύρρευστο σιρόπι.
  9. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει καλά.
  10. Γεμίζουμε τα ποτηράκια με σιρόπι.
  11. Σερβίρουμε με μια φέτα σαγκουίνι και χοντροσπασμένα κελυφωτά φιστίκια.

Tip 1

Εάν δεν βρίσκετε σαγκουίνια ή δεν είναι η εποχή τους, μπορείτε να φτιάξετε ένα σιρόπι από όποιο άλλη ποικιλία πορτοκαλιού ή μανταρινιού σας αρέσει.

Tip 2

Μπορείτε να φτιάξετε ατομικές πανακότες ή μία μεγάλη, χρησιμοποιώντας μια φόρμα για ζελέ.

Πανακότα με λευκή σοκολάτα και σαγκουίνι
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta