Cake-Brownie Σοκολάτας

2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά :
Σχετικά με το Σεφ :
Δημήτρης Μακρυνιώτης
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
10 Φεβρουαρίου, 2023
Cake-Brownie Σοκολάτας

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 250 ml νερό
- 250 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 50 γρ. κακάο ΙΟΝ
- 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 350 γρ. ζάχαρη
- 3 μεσαία αυγά
- 200 γρ. γιαούρτι πλήρες
- ξύσμα πορτοκαλιού
- 100 γρ. ΙΟΝ PATISSERIE κλασική κουβερτούρα
- 100 ml κρέμα γάλακτος 35%
Μέθοδος
- Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός το νερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το κακάο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτουμε το γιαούρτι και αμέσως μετά, το αλεύρι.
- Έπειτα, προσθέτουμε τα αυγά και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε κλασική στρογγυλή φόρμα κέικ που πριν έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει.
- Τέλος, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 50 λεπτά.
- Αφού κρυώσει καλά το κέικ, ξεφορμάρουμε.
Εκτέλεση για το γλάσο
- Κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια την κουβερτούρα μας.
- Στη συνέχεια, βράζουμε την κρέμα γάλακτος και αμέσως την αδειάζουμε μέσα στην κουβερτούρα.
- Ανακατεύουμε με ένα ραβδομπλέντερ, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
- Περιχύνουμε το κέικ μας.
Cake-Brownie Σοκολάτας
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή