Ζελεδάκια από πουρέ φρούτων
![Ζελεδάκια από πουρέ φρούτων](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/uploads/2021/01/Pate_de_fruits-1024x576.jpg)
30
20'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
250 Ψήφοι
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1b.png)
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Ζελεδάκια από πουρέ φρούτων
![heart](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/heart.png)
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 6 γρ κρεμόριο
- 4 γρ νερό
- 60 γρ λευκή ζάχαρη κρυσταλλική
- 12 γρ πηκτίνη σε σκόνη
- 550 γρ πουρέ βερίκοκο
- 600 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- 140 γρ γλυκόζη
- Θα χρειασθούμε επιπλέον : Λεκάνη, σύρμα, κατσαρόλα, ταψάκι, θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής.
Μέθοδος
- 1.Διαλύουμε το κρεμόριο μέσα στο νερό ανακατεύοντας με ένα σύρμα.
- 2.Ανακατεύουμε τη λευκή κρυσταλλική ζάχαρη με την πηκτίνη σε σκόνη με ένα σύρμα.
- 3.Ζεσταίνουμε τον πουρέ βερίκοκο στους 40 C και προσθέτουμε το μείγμα ζάχαρης-πηκτίνης. Εξακολουθούμε να ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
- 4.4. Τα αφήνουμε να βράσουν για 1 λεπτό. Ενσωματώνουμε και την υπόλοιπη ζάχαρη (τα 600 γρ) με τη γλυκόζη. Βράζουμε στους 106 C χρησιμοποιώντας ένα θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής.
- 5.Προσθέτουμε και το διάλυμα κρεμορίου με το νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- 6.Αδειάζουμε άμεσα σε ταψάκι με ριζόχαρτο και ισιώνουμε επίπεδα την επιφάνεια.
- 7.Αφήνουμε να σταθεροποιηθεί στο εξωτερικό περιβάλλον για 24 ώρες περίπου.
- 8.Την επόμενη ημέρα ξεφορμάρουμε τα Pate de fruits και πασπαλίζουμε και τις δύο πλευρές με ζάχαρη λευκή κρυσταλλική.
- 9.Κόβουμε σε μερίδες της αρεσκείας μας σε σχήμα και μέγεθος κατά βούληση.
- 10.Τέλος καλύπτουμε με ζάχαρη λευκή κρυσταλλική και τις υπόλοιπες πλευρές.
- 11.Προαιρετικά εάν θέλουμε βουτάμε ένα μέρος από το κάθε σχήμα σε σοκολάτα της αρεσκείας μας.
Ζελεδάκια από πουρέ φρούτων
Προσθήκη
στα αγαπημένα
![heart](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/heart.png)
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
250 Ψήφοι
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1b.png)
Βαθμολογήστε τη συνταγή