×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Παγωτό με σοκολάτα γάλακτος


Παγωτό με σοκολάτα γάλακτος
Παγωτό με σοκολάτα γάλακτος
60'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ : Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 30 Ιουλίου, 2021

Παγωτό με σοκολάτα γάλακτος

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Μερικές φορές, η απάντηση σε όλα τα προβλήματα είναι ένα παγωτό σοκολάτα. Όταν η σοκολάτα είναι ΙΟΝ, τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Συστατικά
  • 500 μλ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 500 μλ γάλα πλήρες
  • 25 γρ σιρόπι γλυκόζης
  • 200 γρ κρόκοι
  • 80 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 150 γρ κουβερτούρα γάλακτος ΙΟΝ, τεμαχισμένη
  • Κουβερτούρα γάλακτος ΙΟΝ, τεμαχισμένη
Μέθοδος
  1. Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το γάλα, την κρέμα και τη γλυκόζη να βράσουν σε μέτρια θερμοκρασία.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη.
  3. Μόλις το μείγμα της κατσαρόλας πάρει βράση, το χύνουμε μέσα στο μπολ με τους κρόκους, με σταθερή ροή, ανακατεύοντας καλά με έναν αναδευτήρα.
  4. Επιστρέφουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά, ώσπου η κρέμα να αρχίσει να πήζει. Θα πάρει περίπου 10 λεπτά. Ανακατεύουμε συνεχώς, προσέχοντας να μην κολλήσει στον πάτο.
  5. Για να τεστάρουμε αν η κρέμα έχει πήξει αρκετά, βυθίζουμε μέσα ένα κουτάλι. Με το δάχτυλό μας, χαράζουμε μια «γραμμή» στην πίσω όψη του. Αν η κρέμα δεν «τρέχει», είναι έτοιμη.
  6. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα και ανακατεύουμε ώσπου να λιώσει και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  7. Στραγγίζουμε το μείγμα μέσα σε ένα μεταλλικό ή πλαστικό δοχείο. Ιδανικά, βυθίζουμε το δοχείο μέσα σε ένα μπολ με πάγο και κρύο νερό, ώστε να κρυώσει ταχύτερα.
  8. Όταν το μείγμα έχει κρυώσει αρκετά, το τοποθετούμε στο ψυγείο για μερικές ώρες. Ιδανικά, φτιάχνουμε το μείγμα από την προηγούμενη μέρα.
  9. Όταν το μείγμα είναι εντελώς κρύο, μπορούμε να το χτυπήσουμε σε παγωτομηχανή, ανάλογα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
  10. Βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη για μερικές ώρες, ώσπου να πήξει.
  11. Σερβίρουμε το παγωτό σε μπολ ή χωνάκι, πασπαλισμένο με νιφάδες κακάο, ξύσμα κουβερτούρας γάλακτος, λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος ή μαζί με ένα γκοφρετάκι ION.
Παγωτό με σοκολάτα γάλακτος
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta