×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Mini red velvet cake με ΙΟΝ Kακάο


Mini red velvet cake με ΙΟΝ Kακάο
Mini red velvet cake με ΙΟΝ Kακάο
10
55'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Mini red velvet cake με ΙΟΝ Kακάο

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • 250 γραμ. αλεύρι
  • 125 γραμ. βούτυρο
  • 1/2 πρέζα αλάτι
  • 180 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 κουταλιά της σούπας ΙΟΝ Κακάο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Μία με δύο κουταλιές της σούπας (Όσο θεωρείται ότι χρειαστεί ώστε το μείγμα να είναι αρκετά κόκκινο)
  • Μία βανίλια
  • Για την κρέμα
  • 125 γραμ. τυρί κρέμα
  • 125 γραμ. μασκαρπόνε
  • 100 γραμ. βούτυρο
  • 100 γραμ. άχνη ζάχαρη
  • Για το στόλισμα
  • Φράουλες
  • Δυόσμος
  • Άχνη ζάχαρη
Μέθοδος
  • 1.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
  • 2.Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα και το αφήνουμε στην άκρη.
  • 3.Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι το αλάτι το κακάο και τη βανίλια το baking powder και τη βανίλια.
  • 4.Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε με φτερό το βούτυρο και τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα μέχρι να απορροφηθούν και το μείγμα μας να γίνει λείο και κρεμώδες.
  • 5.Σε ένα μικρό μπολάκι ανακατεύουμε μαζί δύο κουταλιές της σούπας από το μείγμα το χρώμα ζαχαροπλαστικής και μία κουταλιά από το γάλα. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.
  • 6.Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτουμε τα στερεά υλικά μαζί με το γάλα εναλλάξ. Δε χρειάζεται πολύ χτύπημα μόλις τα υλικά ακολουθηθούν σταμάτα.
  • 7.Ρίχνουμε το μείγμα στο προετοιμασμένο ταψί και το στρώνουμε μία σπάτουλα να είναι ίσιο και ομοιόμορφο. Ψήνουμε για 15 λεπτά. Προσέξτε να μην πάραψήσετε το κέικ γιατί θα βγεί στεγνό . Ακουμπάμε το κέικ με το δάχτυλο και εφόσον το κέικ επιστρέψει τότε είναι έτοιμο. Διαφορετικά δοκιμάζουμε με μία οδόντογλυφίδα απ’τη στιγμή που θα βγει καθαρή το κέικ μας είναι έτοιμο. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  • 8.Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη.
  • 9.Σε ένα άλλο μπολ ομογενοποιούμε τα τυριά μας με μία σπάτουλα.
  • 10.Ομογενοποιούμε τα δύο μείγματα απαλά με τη σπάτουλα και μεταφέρουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής. Μη βάλετε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ να χτυπήσετε μαζί γιατί το μείγμα θα βγει πάρα πολύ αραιό . Σε ένα μεγάλο Μπολ χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη.
  • 11.Σε ένα άλλο μπολ ομογενοποιούμε τα τυριά μας με μία σπάτουλα κάνοντας απαλές κινήσεις. Ομογενοποιούμε τα δύο μίγματα απαλά με τη σπάτουλα και μεταφέρουμε το βήμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής. Μη βάλετε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ να χτυπήσετε μαζί γιατί το μείγμα θα βγει πάρα πολύ αραιό.
  • 12.Με ένα τσέρκι ή αν δεν έχετε τσέρκι τότε με ένα ποτήρι με άνοιγμα 6 με 7 εκ. ξεκινάμε και κόβουμε δίσκους.
  • 13.Τοποθετούμε ένα δίσκο πάνω σε ένα πιάτο με τη σακούλα ζαχαροπλαστικής που έχει μέσα την κρέμα μας γεμίζουμε το δίσκο τοποθετούμε απάνω άλλον ένα δίσκο επαναλαμβάνουμε την διαδικασία στολίζουμε με φρέσκες φράουλες και δυοσμό πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Mini red velvet cake με ΙΟΝ Kακάο
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta