Panettone με Nucrema ΙON και καβουρντισμένα φουντούκια
10
180'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Κέικ, τάρτες & τσουρέκια, Τα γιορτινά μας
Συστατικά : πορτοκάλι, ION Nucrema, φουντούκια, αβγά, αλάτι, αλεύρι, βούτυρο, γάλα, ΙΟΝ Κουβερτούρα Κλασική, κρυσταλλική ζάχαρη, μαγιά ξερή, μοσχοκάρυδο
Σχετικά με το Σεφ :
Aριάδνη Πούλιου
Panettone με Nucrema ΙON και καβουρντισμένα φουντούκια
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 500 γρ. αλεύρι
- 7 γρ. μαγιά ξερή
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 5 κρόκοι
- 170 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ ψιλοκομμένη
- 500 γρ Nucrema ΙΟΝ
- 100 γρ φουντούκια (καβουρντισμένα.)
Μέθοδος
- 1.Ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο το γάλα και τους κρόκους σε ένα μπολ.
- 2.Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά το αλεύρι τη ζάχαρη το αλεύρι το αλάτι το μοσχοκάρυδο καιρό ξύσμα πορτοκάλι.
- 3.Ενώνουμε τα δυο μείγματα και ανακατεύουμε στον κάδο του μίξερ με γάντζο 5 λεπτά.
- 4.Σταματάμε το χτύπημα και ζυμώνουμε με τα χέρια μας για 1 λεπτό. Θα πρέπει η ζύμη μας να είναι μαλακή και λεία. Την τοποθετούμε σε ένα μπολ την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί το μέγεθος της.
- 5.Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και την βάζουμε στην κατάψυξη.
- 6.Βουτυρώνουμε ένα κατσαρολάκι 18 cm. Κόβουμε λαδόκολλα την βουτυρώνουμε καλά από την μία πλευρά (αυτή που θα είναι εσωτερική και την τοποθετούμε εσωτερικά στο κατσαρολάκι στα τοιχώματα, δημιουργώντας ένα δαχτυλίδι έτσι ώστε όταν βάλουμε μέσα τη ζύμη μας αυτή να πάρει ύψος.
- 7.Βγάζουμε τη ζύμη από το μπολ τη ζυμώνουμε 2-3 φορές ανακατεύουμε τη σοκολάτα, δημιουργούμε μια μπάλα και την τοποθετούμε μέσα στο κατσαρολάκι. Καλύπτουμε με μία ελαφριά πεσέτα και αφήνουμε σε ζεστό περιβάλλον να διπλασιαστεί το μέγεθος.
- 8.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- 9.Ψήνουμε την panettone μας στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά έχοντας το πάνω μέρος σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο. Το βγάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα πέντε με δέκα λεπτά αναλόγως το φούρνο.
- 10.Βγάζουμε το σκεύος από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
- 11.Κόβουμε το panettone σε 5 δαχτυλίδια η και λιγότερα αναλόγως το ύψος που έχει πάρει.
- 12.Αλείφουμε με nucrema και τοποθετούμε τα δαχτυλίδια το ένα πάνω στο άλλο.
- 13.Τέλος αλείφουμε όλο το panettone με nucrema και πασπαλίζουμε με καβουρντισμένα φουντούκια.
Panettone με Nucrema ΙON και καβουρντισμένα φουντούκια
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή