Λικέρ σοκολάτας

40'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ :
Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
8 Νοεμβρίου, 2021
Λικέρ σοκολάτας

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Εσείς ξέρατε ότι μπορείτε να φτιάξετε πανεύκολα το δικό σας σοκολατένιο λικέρ; Κεράστε το στους καλεσμένους σας στο τέλος ενός δείπνου για το πιο όμορφο κλείσιμο βραδιάς ή χρησιμοποιήστε το ως βάση για να φτιάξετε απίθανα σοκολατένια κοκτέιλ!
Συστατικά
- 500 μλ γάλα πλήρες
- 300 μλ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 100 γρ κακάο ΙΟΝ
- 300 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 100 μλ οινόπνευμα ποτοποιίας ή βότκα ουδέτερη σε γεύση
Μέθοδος
- Σε μια κατσαρόλα, ανακατεύουμε το γάλα, την κρέμα, το κακάο και τη ζάχαρη, σε μέτρια θερμοκρασία.
- Μόλις αρχίσουν να βράζουν, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 5’, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ.
- Όταν έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, ανακατεύουμε μέσα το οινόπνευμα. Αν δεν μπορούμε να προμηθευτούμε οινόπνευμα, αντικαθιστούμε με μια ουδέτερη σε γεύση βότκα.
- Μεταφέρουμε σε γυάλινο μπουκάλι με πώμα.
- Τοποθετούμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ.
- Ανακινούμε πριν το σερβίρισμα.
- Το λικέρ διατηρείται για 1 μήνα στο ψυγείο.
Λικέρ σοκολάτας
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή