Μαντλέν με λεμόνι και λευκή σοκολάτα
24-25 μαντλέν
60'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : ΟΙ ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ
Σχετικά με το Σεφ :
Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
2 Ιουλίου, 2021
Μαντλέν με λεμόνι και λευκή σοκολάτα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Αυτό το μικρό γαλλικό κέικ που ψήνεται σε σχήμα κοχυλιού ήταν το αγαπημένο του Μαρσέλ Προυστ – τώρα ήρθε η ώρα να κλέψει και τη δική σας καρδιά! Παραδοσιακά φτιάχνονται με άρωμα λεμονιού – εμείς τα βουτήξαμε και σε λιωμένη λευκή σοκολάτα για να τερματίσουμε την απόλαυση!
Συστατικά
- 170 γρ αυγό
- 160 γρ κρόκος
- 170 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 40 γρ χυμός λεμόνι
- ξύσμα από 2 λεμόνια
- 230 γρ αλεύρι μαλακό
- 6 γρ αλάτι
- 9 γρ μπέικιν πάουντερ
- 180 γρ βούτυρο ανάλατο, λιωμένο
- 200 γρ λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
- ξύσμα από 1-2 λεμόνια
Ειδικό Σκεύος
φόρμα για μαντλέν
Μέθοδος
- Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε με το φτερό το αυγό με τον κρόκο, τη ζάχαρη, το λεμόνι και το ξύσμα, ώσπου το μείγμα να ομογενοποιηθεί και να αφρατέψει.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
- Προσθέτουμε το περιεχόμενο του μπολ στο μίξερ σταδιακά, χτυπώντας ώσπου να ενσωματωθεί.
- Χύνουμε στο μίξερ το λιωμένο βούτυρο (που πρέπει να έχε κρυώσει αλλά όχι να έχει στερεοποιηθεί) και χτυπάμε ώσπου να απορροφηθεί.
- Βουτυρώνουμε καλά τις φόρμες μας.
- Με ένα κορνέ ή ένα κουτάλι, γεμίζουμε τις φόρμες με το μείγμα κατά τα 2/3.
- Ψήνουμε τις μαντλέν σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 15-20 λεπτά. Οι μαντλέν πρέπει να έχουν χρυσοκάστανο χρώμα και να σηκώνονται εύκολα από τη φόρμα.
- Βγάζουμε τις μαντλέν από τον φούρνο και αναποδογυρίζουμε τη φόρμα ώστε να τις ξεφορμάρουμε.
- Όταν κρυώσουν εντελώς, λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων και βουτάμε μέσα τις μαντλέν.
- Ακουμπάμε τις μαντλέν επάνω σε αντικολλητικό χαρτί και πασπαλίζουμε με λίγο ξύσμα λεμονιού.
- Όταν η σοκολάτα στερεοποιηθεί, μπορούμε να σερβίρουμε τις μαντλέν.
- Φυλάμε τις μαντλέν σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, για 4-5 μέρες, εκτός ψυγείου, με αντικολλητικό χαρτί ανάμεσα στις στρώσεις.
Μαντλέν με λεμόνι και λευκή σοκολάτα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή