×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Μπράουνις με εσπρέσο και γλάσο μαύρης σοκολάτας ΙΟΝ 72% κακάο


Μπράουνις με εσπρέσο και γλάσο μαύρης σοκολάτας ΙΟΝ 72% κακάο
Μπράουνις με εσπρέσο και γλάσο μαύρης σοκολάτας ΙΟΝ 72% κακάο
2 ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
3/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Μπράουνις με εσπρέσο και γλάσο μαύρης σοκολάτας ΙΟΝ 72% κακάο

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Μια συνταγή για τους λάτρεις του καφέ, της bitter σοκολάτας και των δυνατών συγκινήσεων!

Συστατικά
Υλικά: (Για ένα ταψί 20x20 εκ.) Για τα μπράουνις:
  • 220 γρ βούτυρο ανάλατο
  • 120 γρ κουβερτούρα ΙΟΝ κακάο 72%
  • 400 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 4 αυγά
  • 60 γρ αλεύρι μαλακό
  • 60 γρ κακάο ΙΟΝ
  • 4 κτγ εσπρέσο στιγμιαίος διαλυμένος σε 2 κτσ βραστό νερό
  • ½ κτγ αλάτι
  • 200 γρ σταγόνες σοκολάτας ΙΟΝ (προαιρετικά)
Για το γλάσο:
  • 340 γρ κουβερτούρα ΙΟΝ κακάο 72%
  • 120 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 110 γρ βούτυρο ανάλατο
  • 4 κτγ εσπρέσο διαλυμένος σε 2 κτσ βραστό νερό
  • 2 κτσ μέλι της επιλογής μας
Μέθοδος

Για τα μπράουνις:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε με έναν αυγοδάρτη τη ζάχαρη με τα αυγά, ώσπου να αφρατέψουν.
  2. Σε μπεν μαρί, λιώνουμε το βούτυρο μαζί με τη σοκολάτα.
  3. Χύνουμε το μείγμα σοκολάτας/βουτύρου μέσα στο μπολ με τα αυγά και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη ώσπου να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  4. Σε ένα δεύτερο μπολ, ζυγίζουμε το αλεύρι, το κακάο, τον εσπρέσο και το αλάτι και τα ανακατεύουμε.
  5. Προσθέτουμε τα υλικά του δεύτερου μπολ στο πρώτο και ανακατεύουμε ώσπου να ενσωματωθούν.
  6. Αν θέλουμε, προσθέτουμε και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε ξανά.
  7. Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψάκι, το οποίο έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 40-50 λεπτά.
  8. Για να δούμε εάν τα μπράουνις είναι έτοιμα, βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο τους. Δεν θα πρέπει να είναι εντελώς στεγνή, γιατί θέλουμε τα μπράουνις να κρατάνε υγρασία, αλλά θα πρέπει να μη συγκρατεί ολόκληρα κομμάτια υγρού μείγματος καθώς τη βγάζουμε. Επίσης, η επιφάνεια των μπράουνις θα πρέπει να έχει στερεοποιηθεί και να «κρακελάρει».
  9. Βγάζουμε τα μπράουνις από τον φούρνο και περιμένουμε να κρυώσουν εντελώς προτού τα καλύψουμε με το γλάσο.

Για το γλάσο:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετούμε την κουβερτούρα τεμαχισμένη.
  2. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί, μαζί με το βούτυρο, τον εσπρέσο και το μέλι.
  3. Μόλις το μείγμα βράσει, το χύνουμε μέσα στο μπολ με την κουβερτούρα. Περιμένουμε μερικά δευτερόλεπτα και έπειτα ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις, για να μην ενσωματώσουμε αέρα, ώσπου να έχουμε ένα λείο, ομοιόμορφο γλάσο.
  4. Μόλις το γλάσο κρυώσει λίγο, αλλά πριν αρχίσει να πήζει, το χύνουμε μέσα στο σκεύος όπου ψήσαμε τα μπράουνις.
  5. Τοποθετούμε το σκεύος στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Όταν το γλάσο έχει πήξει, βγάζουμε το σκεύος από το ψυγείο, ξεφορμάρουμε και κόβουμε τα μπράουνις σε τετράγωνα κομμάτια.
  6. Αν θέλουμε, μπορούμε να στολίσουμε τα μπράουνις με κάποιο σοκολατάκι ή με μία πλάκα κουβερτούρας ΙΟΝ κακάο 72%.
  7. Σερβίρουμε τα μπράουνις σε θερμοκρασία δωματίου και όσα μας περισσέψουν τα φυλάμε στο ψυγείο σε σκεύος που κλείνει αεροστεγώς, για 4-5 μέρες.
Μπράουνις με εσπρέσο και γλάσο μαύρης σοκολάτας ΙΟΝ 72% κακάο
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta