Πουτίγκα με ION Patisserie κουβερτούρες υγείας και γάλακτος

4-6
30'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : βούτυρο, γάλα, ΙΟΝ Κακάο, ΙΟΝ Κουβερτούρα 72% κακάο, ΙΟΝ Κουβερτούρα Γάλακτος, κέικ, ION Patisserie Κουβερτούρα Κλασική, κρυσταλλική ζάχαρη, αβγά, τσουρέκι, αλεύρι, άχνη ζάχαρη, βανιλλίνη
Σχετικά με το Σεφ :
Μιχάλης Σαράβας
Πουτίγκα με ION Patisserie κουβερτούρες υγείας και γάλακτος

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για την σάλτσα της πουτίγκας θα χρειαστούμε
- 80 γρ ION Patisserie κουβερτούρα υγείας
- 30 γρ ION Patisserie κουβερτούρα γάλακτος
- 130 γρ βούτυρο λιωμένο
- 50 γρ νερό
- 300 γρ γάλα 3,5% λιπαρά
- 1 κάψουλα βανιλλίνη
- 5 γρ κακάο ΙΟΝ
- 150 γρ αυγά
- 70 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 70 γρ ζάχαρη άχνη
- 20 γρ αλεύρι μαλακό
- Για την γέμιση θα χρειαστούμε
- Κέικ ή τσουρέκι κομμένο σε κύβους
- Θα χρειαστούμε επιπλέον: πήλινα μπολ που επιτρέπετε να μπουν στο φούρνο διαμέτρου 10 cm περίπου, λαμαρίνα, πινέλο, λεκάνη, κατσαρόλα, σύρμα.
Μέθοδος
- 1.Για την σάλτσα της πουτίγκας: Μέσα σε μια λεκάνη τοποθετούμε ψιλοκομμένες την κλασική και την γάλακτος κουβερτούρα της ΙΟΝ και τις λιώνουμε σε μπεν-μαρί. Προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο και το ζεστό, το γάλα, την βανιλλίνη και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ενωθούν με τα 2 είδη σοκολάτας. Προσθέτουμε το κακάο της ΙΟΝ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα. Αφαιρούμε την μπασίνα από το μπεν-μαρί για να κρυώσει ελαφρώς.
- 2.Μέσα σε μια άλλη λεκάνη προσθέτουμε τα αυγά, την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, την ζάχαρη άχνη και το μαλακό αλεύρι (κοσκινισμένο) και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
- 3.Προσθέτουμε τα υλικά της 1ης λεκάνης μέσα στα υλικά της 2ης και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως. Πρέπει να προκύψει ένας λεπτόρευστος χυλός.
- 4.Για την γέμιση της πουτίγκας: Σεμιζάρουμε τα μπολ (που πρέπει να μπορούν να μπουν στον φούρνο) με επιπλέον λίγο βούτυρο αλείφοντας εσωτερικά με πινέλο. Ελαφρώς ζαχαρώνουμε με κρυσταλλική ζάχαρη το εσωτερικό για να κολλήσει πάνω στο βούτυρο. Τοποθετούμε τα μπολ στην κατάψυξη για 30 λεπτά περίπου.
- 5.Κόβουμε σε κύβους σχετικά μικρού μεγέθους το κέικ ή τσουρέκι και τοποθετούμε στο εσωτερικό των μπολ μέχρι λίγο πιο πάνω από την επιφάνεια. Προσθέτουμε την σάλτσα της πουτίγκας μέχρι το χείλος.
- 6.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 C για 25 λεπτά περίπου (ανάλογα και το μέγεθος του μπολ). Οι πουτίγκες θα έχουν ψηθεί εφόσον η σάλτσα με τους κύβους από κέικ ή τσουρέκι έχουν μια σταθερή δομή.
- 7.Για το ντεκόρ: Αφήνουμε για 15 λεπτά να κρυώσουν ελαφρώς και σερβίρουμε προαιρετικά με παγωτό της αρεσκείας μας.
Πουτίγκα με ION Patisserie κουβερτούρες υγείας και γάλακτος
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή