Κρητικά Καλτσουνάκια

25
120'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Τα παραδοσιακά, Κεράσματα
Συστατικά : baking powder, αβγά, αλεύρι, γιαούρτι, ζάχαρη, ηλιέλαιο, κανέλα, μυζήθρα, χυμός πορτοκαλιού
Σχετικά με το Σεφ :
Aριάδνη Πούλιου
Κρητικά Καλτσουνάκια

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 190 γρ ηλιέλαιο
- 180 γρ γιαούρτι
- 1 αυγό
- 5 κ.γ baking powder
- 300 γρ ζάχαρη
- ½ πορτοκάλι χυμό
- 800 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κιλό μυζήθρα
- 165 γρ ζάχαρη
- 1 κρόκο
- 1 αυγό
- 1 κ.γ κανέλα
- Για την επικάλυψη
- 1 κρόκο
- κανέλα
Μέθοδος
- 1.Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το ηλιέλαιο το γιαούρτι το αυγό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- 2.Προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι το αλεύρι και το μπέικιν και βάζουμε γάντζο στο μίξερ. Ανακατεύουμε μέχρι να φτιάξουμε ένα ωραίο μαλακό ζυμάρι που να μην κολλάει στα χέρια μας.
- 3.Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
- 4.Για την γέμιση: Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τη μυζήθρα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αυγά και την κανέλα και χτυπάμε με σύρμα μέχρι να γίνουν πουρές.
- 5.Ανοίγουμε φύλο με τη ζύμη, αλευρώνουμε την επιφάνεια και τη ζύμη για να μην κολλήσουν στην επιφάνεια εργασίας και ανοίγουμε φύλλο όχι πολύ παχύ.
- 6.Κόβουμε κύκλους με ένα ποτήρι και βάζουμε τη γέμιση στο κέντρο. Τσιμπάμε τις άκριες της ζύμης κάνοντας πιέτες, τοποθετούμε τα καλτσούνια μας πάνω σε ένα ταψί με λαδόκολλα και αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό την επιφάνεια των καλτσουνιών.
- 7.Εάν τα καλτσουνάκια μας τα κάνουμε μικρά ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180. Εάν τα κάνουμε μεγάλα 20 λεπτά στους 180.
Κρητικά Καλτσουνάκια
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή