Κιουνεφέ

6
60'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Κιουνεφέ

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 500 γρ. κανταϊφι
- 400 γρ. Ποντιακί τυρί σουλουγούνι
- 100 ml γάλα
- 225γρ. βούτυρο φρέσκο αγελαδινό
- Φυστίκια Αιγίνης τριμμένα
- Για το σιρόπι
- 600 γρ. ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
- 1/2 (ο χυμός του) λεμόνι
Μέθοδος
- 1.Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.
- 2.Ξαίνουμε το κανταΐφι (το πιάνουμε με τα χέρια και το ανοίγουμε) και απλώνουμε λίγο περισσότερο από το μισό σε ένα μεγάλο βουτυρωμένο ταψί.
- 3.Περιχύνουμε με τη μισή ποσότητα από το λιωμένο βούτυρο, πάνω από το κανταΐφι και το ανακατεύουμε με όσο γίνεται απαλές κινήσεις.
- 4.Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα με το τυρί κρέμα μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα.
- 5.Απλώνουμε το μείγμα πάνω από το κανταΐφι, φροντίζοντας να φτιάξουμε μια ομοιόμορφη στρώση.
- 6.Στρώνουμε από πάνω και το υπόλοιπο κανταΐφι προσέχοντας να καλυφτεί καλά η γέμιση.
- 7.Το περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο χρησιμοποιώντας κουτάλι για να πάει το βούτυρο παντού.
- 8.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 180° C μέχρι να ροδίσει το κανταΐφι και να πάρει ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα.
- 9.Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά για 7 λεπτά. Αποσύρουμε από την φωτιά.
- 10.Bγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και το περιχύνουμε με το χλιαρό σιρόπι.
- 11.Πασπαλίζουμε με τα φυστίκια Αιγίνης.
- 12.Αφήνουμε να απορροφήσει το γλυκό μας το σιρόπι για περίπου μισή ώρα.
- 13.Κόβουμε το γλυκό σε τετράγωνα κομμάτια και το σερβίρουμε.
Κιουνεφέ
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή