×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Σοκολατένια γαλατόπιτα


Σοκολατένια γαλατόπιτα
Σοκολατένια γαλατόπιτα
8-12
40'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ : Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 26 Νοεμβρίου, 2021

Σοκολατένια γαλατόπιτα

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Μια κλασική και αγαπημένη παραδοσιακή συνταγή σε σοκολατένια εκδοχή!

Συστατικά
Για τη γαλατόπιτα:
  • 1160 μλ γάλα πλήρες
  • 5 κτσ κακάο ΙΟΝ
  • 230 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 90 γρ σιμιγδάλι ψιλό και λίγο ακόμα για το ταψί
  • 30 γρ κορνφλάουρ
  • 3 αυγά μεσαίου μεγέθους
  • 90 γρ βούτυρο ανάλατο και λίγο ακόμα για το ταψί
Για το γλάσο:
  • 1 αυγό μεσαίου μεγέθους
  • 2 κτσ νερό
  • 2 κτσ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
Ειδικό Σκεύος

Tαψί 28cm

Μέθοδος
  1. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και το κακάο σε μέτρια θερμοκρασία και ανακατεύουμε τακτικά.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε με τον αυγοδάρτη τα αυγά με το σιμιγδάλι.
  3. Ανακατεύουμε μέσα το κορνφλάουρ, ώσπου να σχηματίσουν μια λεία πάστα.
  4. Μόλις το γάλα πάρει βράση, προσθέτουμε το 1/3 μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη.
  5. Ρίχνουμε όλο το υπόλοιπο περιεχόμενο της κατσαρόλας μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε καλά.
  6. Επιστρέφουμε όλο το περιεχόμενο του μπολ πίσω στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με τον αυγοδάρτη, ώσπου να έχουμε μια πηχτή κρέμα.
  7. Στο μεταξύ, βουτυρώνουμε πολύ καλά το ταψί μας και το πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι, ώστε να μην κολλήσει η γαλατόπιτα στο ψήσιμο.
  8. Ρίχνουμε όλο το μείγμα μέσα στο ταψί και ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.

Για το γλάσο:

  1. Σε ένα μπολάκι, ανακατεύουμε τα υλικά του γλάσου και με ένα πινέλο, αλείφουμε την επιφάνεια της γαλατόπιτας.
  2. Ψήνουμε τη γαλατόπιτα για περίπου 50’ σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς.
  3. Η γαλατόπιτα είναι έτοιμη όταν η επιφάνειά της έχει πάρει χρυσοκάστανο χρώμα και όταν κουνάμε το ταψί δεν «τρέμει» στο εσωτερικό της.
  4. Βγάζουμε τη γαλατόπιτα από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά προτού τη σερβίρουμε.
Σοκολατένια γαλατόπιτα
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta