Σοκολατένια γαλατόπιτα
![Σοκολατένια γαλατόπιτα](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/uploads/2021/10/chocolate-galatopita-4_web.jpg)
8-12
40'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
250 Ψήφοι
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1b.png)
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ :
Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
26 Νοεμβρίου, 2021
Σοκολατένια γαλατόπιτα
![heart](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/heart.png)
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Μια κλασική και αγαπημένη παραδοσιακή συνταγή σε σοκολατένια εκδοχή!
Συστατικά
Για τη γαλατόπιτα:
- 1160 μλ γάλα πλήρες
- 5 κτσ κακάο ΙΟΝ
- 230 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 90 γρ σιμιγδάλι ψιλό και λίγο ακόμα για το ταψί
- 30 γρ κορνφλάουρ
- 3 αυγά μεσαίου μεγέθους
- 90 γρ βούτυρο ανάλατο και λίγο ακόμα για το ταψί
- 1 αυγό μεσαίου μεγέθους
- 2 κτσ νερό
- 2 κτσ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
Ειδικό Σκεύος
Tαψί 28cm
Μέθοδος
- Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και το κακάο σε μέτρια θερμοκρασία και ανακατεύουμε τακτικά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε με τον αυγοδάρτη τα αυγά με το σιμιγδάλι.
- Ανακατεύουμε μέσα το κορνφλάουρ, ώσπου να σχηματίσουν μια λεία πάστα.
- Μόλις το γάλα πάρει βράση, προσθέτουμε το 1/3 μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη.
- Ρίχνουμε όλο το υπόλοιπο περιεχόμενο της κατσαρόλας μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε καλά.
- Επιστρέφουμε όλο το περιεχόμενο του μπολ πίσω στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με τον αυγοδάρτη, ώσπου να έχουμε μια πηχτή κρέμα.
- Στο μεταξύ, βουτυρώνουμε πολύ καλά το ταψί μας και το πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι, ώστε να μην κολλήσει η γαλατόπιτα στο ψήσιμο.
- Ρίχνουμε όλο το μείγμα μέσα στο ταψί και ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
Για το γλάσο:
- Σε ένα μπολάκι, ανακατεύουμε τα υλικά του γλάσου και με ένα πινέλο, αλείφουμε την επιφάνεια της γαλατόπιτας.
- Ψήνουμε τη γαλατόπιτα για περίπου 50’ σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς.
- Η γαλατόπιτα είναι έτοιμη όταν η επιφάνειά της έχει πάρει χρυσοκάστανο χρώμα και όταν κουνάμε το ταψί δεν «τρέμει» στο εσωτερικό της.
- Βγάζουμε τη γαλατόπιτα από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά προτού τη σερβίρουμε.
Σοκολατένια γαλατόπιτα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
![heart](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/heart.png)
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
250 Ψήφοι
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1b.png)
Βαθμολογήστε τη συνταγή