Κέικ με Καρύδα και Σταγόνες Γάλακτος
![Κέικ με Καρύδα και Σταγόνες Γάλακτος](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/uploads/2021/01/cake_me_karyda_stagones.jpg)
14-16
60'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
250 Ψήφοι
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1b.png)
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : ζάχαρη, ινδοκάρυδο, ΙΟΝ Σταγόνες Κουβερτούρας, λάδι καρύδας, baking powder, αβγά, αλάτι, αλεύρι, βανιλλίνη, γάλα
Σχετικά με το Σεφ :
Εύα Μονοχάρη
Κέικ με Καρύδα και Σταγόνες Γάλακτος
![heart](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/heart.png)
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 120 gr. ινδοκάρυδο
- 3 αυγά
- 230 gr. ζάχαρη
- 285 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 15 gr baking powder
- 170 ml. γάλα
- 85 ml. λάδι καρύδας
- 1 κάψουλα βανιλλίνη
- 200 gr. σταγόνες γάλακτος ΙΟΝ
- Ελάχιστο αλάτι
Μέθοδος
- 1.Ψήνουμε για μερικά λεπτά το ινδοκάρυδο στον φούρνο μέχρι να πάρει ξανθό χρώμα.
- 2.Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το baking powder σε ένα μπολ.
- 3.Ζεσταίνουμε το γάλα, αποσύρουμε και προσθέτουμε το λάδι καρύδας, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
- 4.Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους.
- 5.Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα ασπράδια με το αλάτι και την ζάχαρη.
- 6.Χτυπάμε για 1 λεπτό μέχρι να αρχίσει να σχηματίζεται μαρέγκα, προσθέτουμε τους κρόκους συνεχίζοντας το χτύπημα για 2-3 λεπτά.
- 7.Προσθέτουμε την βανιλλίνη και εναλλάξ το μείγμα γάλακτος με το αλεύρι.
- 8.Τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες γάλακτος ΙΟΝ και το ινδοκάρυδο, ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- 9.Μεταφέρουμε το μείγμα σε αντικολλητική φόρμα κέικ και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά στους 175 C.
- 10.Tips: – Αν έχουμε λάδι καρύδας χρησιμοποιούμε ελαιόλαδο ή βούτυρο 70 ml. ή 100 ml. σπορέλαιο. – Μπορούμε να φτιάξουμε αυτό το κέικ και σαν παντεσπάνι για άλλα γλυκά.
Κέικ με Καρύδα και Σταγόνες Γάλακτος
Προσθήκη
στα αγαπημένα
![heart](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/heart.png)
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
250 Ψήφοι
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1b.png)
Βαθμολογήστε τη συνταγή