×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Κέικ με γλυκοπατάτα και ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα Κλασική


Κέικ με γλυκοπατάτα και ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα Κλασική
Κέικ με γλυκοπατάτα και ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα Κλασική
15-20
60'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Κέικ με γλυκοπατάτα και ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα Κλασική

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • 2 τεμάχια γλυκοπατάτες (καθαρισμένες – βρασμένες 600 γρ)
  • 300 γρ άχνη ζάχαρη
  • 200 γρ γάλα καρύδας
  • 100 γρ μαργαρίνη μαλακή
  • 100 γρ φυτικό τυρί
  • 50 γρ σιρόπι σφένδαμο
  • 2 γρ ginger σκόνη
  • 1 γρ five-spices (μείγμα με 5 καρυκεύματα)
  • 3 γρ κανέλα σκόνη
  • 1 κάψουλα βανιλλίνη
  • 3 γρ baking powder
  • 1 γρ σόδα σκόνη
  • 300 γρ αλεύρι μανιόκα ή για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα Κλασική
  • Για την επικάλυψη θα χρειαστούμε
  • 100 γρ ζάχαρη άχνη
  • Θα χρειαστούμε επιπλέον: Μίξερ, σύρμα του μίξερ, μαχαιράκι, λεκάνη, σύρμα, κατσαρόλα, φόρμες σιλικόνης (μεσαίου μεγέθους) σε σχέδιο της αρεσκείας μας ή μια φόρμα για κέικ διαμέτρου 24 cm.
Μέθοδος
  • 1.Αποφλοιώνουμε τις γλυκοπατάτες και τις κόβουμε σε χοντρά καρέ. Τις βράζουμε σε μέτρια φωτιά. Είναι έτοιμες όταν τις τρυπάμε με το πιρούνι και είναι μαλακές (όπως κάνουμε και για τις κανονικές πατάτες). Στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά. Τοποθετούμε τα κομμάτια στον πολυκόφτη για να τα κάνουμε πουρέ.
  • 2.Τοποθετούμε μέσα στο κάδο του μίξερ τον πουρέ γλυκοπατάτας μαζί με την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα του μίξερ στην μεσαία ταχύτητα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και χτυπάμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε την μαλακή μαργαρίνη και το φυτικό τυρί τα οποία και τα δύο πρέπει να είναι σε μορφή αλοιφής. Χτυπάμε για επιπλέον 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα μυρωδικά (ginger σκόνη, five-spices, κανέλα σκόνη και την βανιλλίνη) και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν και αυτά τα υλικά μεταξύ τους. Προσθέτουμε το baking powder και την σόδα σκόνη. Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι μανιόκα ή για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο) και συνεχίζουμε το χτύπημα στην μεσαία ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους πλήρως. Τέλος προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική της ΙΟΝ και ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμα.
  • 3.Γεμίζουμε μέχρι το μισό του ύψους της ατομικής φόρμας σιλικόνης με το μίγμα του cake. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 30 λεπτά περίπου. Αφήνουμε στο εξωτερικό περιβάλλον έτσι ώστε να κρυώσουν εντελώς.
  • 4.Για την επικάλυψη: Κοσκινίζουμε με ζάχαρη άχνη προαιρετικά και σερβίρουμε σε πιατέλα της αρεσκείας μας.
Κέικ με γλυκοπατάτα και ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα Κλασική
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta