Mandeleines με κραμπλ κακάο

30
30'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : αμύγδαλα, βανιλλίνη, βούτυρο, γάλα, ΙΟΝ Κακάο, καφέ ζάχαρη, κρυσταλλική ζάχαρη, baking powder, αβγά, αλεύρι
Σχετικά με το Σεφ :
Μιχάλης Σαράβας
Mandeleines με κραμπλ κακάο

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για τα mandeleines θα χρειαστούμε
- 250 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 150 γρ αβγά
- 2 κάψουλες βανιλλίνη
- 125 γρ γάλα χλιαρό
- 350 γρ αλεύρι μαλακό (κοσκινισμένο)
- 10 γρ baking powder
- 125 γρ βούτυρο λιωμένο χλιαρό
- Για το κραμπλ με κακάο θα χρειαστούμε
- 60 γρ βούτυρο (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος)
- 40 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 20 γρ ζάχαρη καστανή
- 60 γρ πούδρα λευκού αμυγδάλου
- 45 γρ αλεύρι μαλακό (κοσκινισμένο)
- 15 γρ κακάο σκόνη (κοσκινισμένο)
- Θα χρειαστούμε επιπλέον: σύρμα, λεκάνη, φόρμες μικρές αντικολλητικές (ή σιλικόνης) σε σχήμα αχιβάδας ή σε οποιοδήποτε άλλο σχήμα, μεμβράνη, κάδο του μίξερ, φτερό του μίξερ, κόσκινο.
Μέθοδος
- 1.Για τα mandeleines : Τοποθετούμε την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, τα αυγά και την βανιλλίνη μέσα στην λεκάνη και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν πολύ καλά μεταξύ τους.
- 2.Προσθέτουμε το χλιαρό γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθεί και αυτό.
- 3.Προσθέτουμε το μαλακό αλεύρι (κοσκινισμένο) και το baking powder και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα.
- 4.Τέλος περιχύνουμε και το λιωμένο χλιαρό βούτυρο και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση όλων των υλικών.
- 5.Σκεπάζουμε την επιφάνεια της λεκάνης με μεμβράνη και τοποθετούμε το μείγμα mandeleines στο ψυγείο για 2 ώρες έτσι ώστε να σφίξει.
- 6.Με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και ένα στρογγυλό κορνέ μικρό γεμίζουμε τις αντικολλητικές φόρμες (αχιβάδας ή όποιου άλλου σχεδίου επιθυμούμε) μέχρι λίγο πιο κάτω από το χείλος της κάθε εσοχής.
- 7.Για το κραμπλ : Τοποθετούμε το βούτυρο (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος) μέσα στο κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το φτερό έτσι ώστε να αφρατέψει.
- 8.Προσθέτουμε την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και την καστανή ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πολύ καλά τα δύο είδη ζάχαρης.
- 9.Στη συνέχεια προσθέτουμε την πούδρα αμυγδάλου και συνεχίζουμε το χτύπημα με το φτερό.
- 10.Τέλος προσθέτουμε το μαλακό αλεύρι και το κακάο σκόνη (κοσκινισμένα και τα δύο) και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το φτερό μέχρι να γίνει μια ζύμη εύθρυπτη.
- 11.Βάζουμε το κραμπλ σε μπολ και τοποθετούμε στην κατάψυξη για 2 ώρες περίπου.
- 12.Σύνθεση γλυκού : Προσθέτουμε μέσα και στην επιφάνεια από το κάθε mandeleines κραμπλ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 8 λεπτά περίπου.
- 13.Τα αφήνουμε να κρυώσουν, αναποδογυρίζουμε και τα σερβίρουμε σε πιατέλα της αρεσκείας μας.
Mandeleines με κραμπλ κακάο
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή