Καρυδόπιτα με σιρόπι σοκολάτας

8
55'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Τα παραδοσιακά
Συστατικά : αλάτι, βανιλλίνη, γαρύφαλλο, ζάχαρη, ΙΟΝ Κουβερτούρα Κλασική, κανέλα, καρύδια, κονιάκ, φρυγανιές, baking powder, αβγά
Σχετικά με το Σεφ :
Εύα Μονοχάρη
Καρυδόπιτα με σιρόπι σοκολάτας

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 140 gr. καρύδι χοντροκομμένο
- 110 gr. φρυγανιά τριμμένη
- 100 gr. ζάχαρη
- 6 αβγά
- 2 κάψουλες βανιλλίνης
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη
- ¼ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο σκόνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- Ελάχιστο αλάτι
- Για το σιρόπι
- 360 ml. νερό
- 300 gr. ζάχαρη
- 100 gr. κουβερτούρα ΙΟΝ
- 20 ml. κονιάκ
Μέθοδος
- 1.Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη στο μίξερ στην δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν σαν κρέμα.
- 2.Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το αλάτι, το baking powder και τις βανίλιες. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την φρυγανιά και το καρύδι, το προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών σταδιακά ανακατεύοντας με σπάτουλα, με αργές κινήσεις.
- 3.Μεταφέρουμε σε ταψί 20 εκ. και ψήνουμε στους 175 C για 40-45 λεπτά περίπου.
- 4.Ετοιμάζουμε το σιρόπι σοκολάτας: Βάζουμε την ζάχαρη, το νερό και το ξυλάκι κανέλας σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε για 4-5 λεπτά, αποσύρουμε και αφαιρούμε την κανέλα.
- 5.Προσθέτουμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει.
- 6.Μόλις κρυώσει η καρυδόπιτα κάνουμε με ένα ξύλινο καλαμάκι τρύπες σε όλη την επιφάνεια και περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι σοκολάτας.
- 7.Σερβίρεται ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.
- 8.Tips: Μπορούμε να προσθέσουμε στο σιρόπι ξύσμα πορτοκαλιού ή λικέρ.
Καρυδόπιτα με σιρόπι σοκολάτας
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή