×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Mελαχρινή με καρύδι και κακάο ΙΟΝ


Mελαχρινή με καρύδι και κακάο ΙΟΝ
Mελαχρινή με καρύδι και κακάο ΙΟΝ
12
50'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Mελαχρινή με καρύδι και κακάο ΙΟΝ

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • 200 γρ αυγά (ή 4 τεμάχια)
  • 195 γρ γιαούρτι πλήρες 3,5% λιπαρά
  • 200 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 1 γρ σόδα σκόνη
  • 1 γρ baking powder
  • 1 γρ κανέλα σκόνη
  • 175 γρ αλεύρι μαλακό
  • 20 γρ κακάο ΙΟΝ
  • 50 γρ καρύδι (τριμμένοψιλοκομμένο)
  • 45 γρ σιμιγδάλι ψιλό
  • Για το σιρόπι θα χρειαστούμε
  • 375 γρ νερό
  • 375 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 20 γρ γλυκόζη
  • 1 ξύλο κανέλας
  • Μισό πορτοκάλι φλούδα
  • Θα χρειαστούμε επιπλέον: σύρμα, μαρίζ, λεκάνη, κατσαρόλα, φόρμα ή ταψάκι φούρνου.
Μέθοδος
  • 1.Τοποθετούμε μέσα σε μια λεκάνη τα αυγά, το γιαούρτι, την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, την σόδα, το bakingpowder και την κανέλα σκόνη και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
  • 2.Κοσκινίζουμε το μαλακό αλεύρι και το κακάο ΙΟΝ και μαζί με το ψιλό σιμιγδάλι και το καρύδι (τριμμένο ψιλοκομμένο) τα προσθέτουμε μέσα στα υλικά με την λεκάνη. Ανακατεύουμε με την μαρίζ μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση όλων των υλικών.
  • 3.Αδειάζουμε το μίγμα της μελαχρινής μέσα σε σεμιζαρισμένο (με βούτυρο και αλεύρι) ταψάκι φούρνου και γεμίζουμε μέχρι τα 2/3 του ύψους του.
  • 4.Ψήνουμε άμεσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 35 – 40 λεπτά περίπου.
  • 5.Για το σιρόπι: Κατά την διάρκεια του ψησίματος στον φούρνο προετοιμάζουμε το σιρόπι. Τοποθετούμε μέσα σε μια κατσαρόλα το νερό, την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, την γλυκόζη, το ξύλο κανέλας και την φλούδα από μισό πορτοκάλι . Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά περίπου.
  • 6.Με την έξοδο από τον φούρνο αφήνουμε για 15 λεπτά η μελαχρινή να κρυώσει ελαφρώς και με ένα μαχαιράκι μεριδοποιούμε κατά βούληση κόβοντας μέχρι τον πάτο του ταψιού. Στην συνέχεια σιροπιάζουμε την μελαχρινή με το σιρόπι να είναι χλιαρό και αφήνουμε για 30 λεπτά να τραβήξει και να κρυώσει το γλυκό.
  • 7.Σερβίρουμε σε πιατέλα ή σκεύος της αρεσκείας μας.
Mελαχρινή με καρύδι και κακάο ΙΟΝ
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta