Βασιλόπιτα με Φρούτα και Σοκολάτα

8-10
80'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : βανιλλίνη, φυτικό λάδι, βούτυρο, γαρύφαλλο, ΙΟΝ Κακάο, ΙΟΝ Κουβερτούρα Κλασική, baking powder, κανέλα, αβγά, καφέ ζάχαρη, αλάτι, λικέρ, αλεύρι, ξηροί καρποί, αποξηραμένα φρούτα, σταφίδες, άχνη ζάχαρη, τζίντζερ
Σχετικά με το Σεφ :
Εύα Μονοχάρη
Βασιλόπιτα με Φρούτα και Σοκολάτα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 200 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 αυγά
- 100 gr. κουβερτούρα ΙΟΝ
- 50 gr. κακάο ΙΟΝ
- 100 gr. ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς
- 100 gr. ψιλοκομμένα αποξηραμένα φρούτα
- 100 gr. σταφίδες μαύρες
- 50 ml. λικέρ πορτοκάλι
- 205 gr. καστανή ζάχαρη
- 120 gr. βούτυρο
- 80 ml. φυτικό λάδι
- 120 ml. νερό
- 2 κάψουλες βανιλλίνης
- ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- ¼ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
- 1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σκόνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Ζάχαρη άχνη για την διακόσμηση
Μέθοδος
- 1.Βάζουμε όλα τα φρούτα σε ένα μπολ και περιχύνουμε με το λικέρ.
- 2.Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο, το νερό, το κακάο και την ζάχαρη να πάρουν μία βράση ώστε να λιώσει το βούτυρο, αποσύρουμε και προσθέτουμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη και το φυτικό λάδι.
- 3.Ανακατεύουμε συνεχώς με σπάτουλα, προσθέτουμε τις σταφίδες, τα φρούτα με το λικέρ, τα μπαχαρικά, τους ξηρούς καρπούς, τις βανίλιες, τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα και τέλος το αλεύρι.
- 4.Μεταφέρουμε σε καλά λαδωμένη φόρμα δαχτυλίδι, βάζουμε το νόμισμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 C για 55 λεπτά περίπου.
- 5.Ξεφορμάρουμε το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει.
- 6.Διακοσμούμε πασπαλίζοντας με άχνη ζάχαρη και κόβουμε την βασιλόπιτα.
- 7.Tips: – Μπορούμε να καλύψουμε το κέικ με λευκή λιωμένη σοκολάτα.
Βασιλόπιτα με Φρούτα και Σοκολάτα
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή