×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Γλειφιτζούρι Honeycomb με ION Patisserie Kουβερτούρα κλασική και ION Patisserie Cover Cream


Γλειφιτζούρι Honeycomb με ION Patisserie Kουβερτούρα κλασική και ION Patisserie Cover Cream
Γλειφιτζούρι Honeycomb με ION Patisserie Kουβερτούρα κλασική και ION Patisserie Cover Cream
12-14
20'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Κεράσματα
Σχετικά με το Σεφ : Μιχάλης Σαράβας

Γλειφιτζούρι Honeycomb με ION Patisserie Kουβερτούρα κλασική και ION Patisserie Cover Cream

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Για το γλειφιτζούρι honeycomb θα χρειαστούμε
  • 220 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 70 γρ γλυκόζη
  • 70 γρ νερό
  • 20 γρ μέλι
  • 10 γρ σόδα
  • Για την επικάλυψη θα χρειαστούμε
  • 200 γρ ION Patisserie Cover Cream
  • Θα χρειαστούμε επιπλέον: Κατσαρόλα, σύρμα, θερμόμετρο για τρόφιμα, ξυλάκια για τα γλειφιτζούρια, ξύλινη κουτάλα, αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Μέθοδος
  • 1.Τοποθετούμε μέσα σε μια κατσαρόλα μεσαία και ψηλή (28 cm διάμετρο και ύψος τουλάχιστον 10 cm) την ζάχαρη, το νερό και την γλυκόζη και σε μέτρια φωτιά για να βράσει. Για να αποφύγουμε να αποκτήσει κρυστάλλους η ζάχαρη δεν χρειάζεται να ανακατεύουμε παρά μόνο στην αρχή με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • 2.Μόλις αρχίζει να βράζει, τοποθετούμε το θερμόμετρο μέσα στην καραμέλα. Στους 145 C προσθέτουμε το μέλι και συνεχίζουμε τον βρασμό μέχρι τους 155 C. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε την σόδα. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα γρήγορα για 2 – 3 στροφές το πολύ και ρίχνουμε το honeycomb με 1 -2 κουταλιές της σούπας σε κάθε ένα ξυλάκι από τα γλειφιτζούρια, που έχουμε τοποθετήσει μέσα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί στον πάτο του. Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και να σταθεροποιηθούν.
  • 3.Για την επικάλυψη: Για να ρευστοποιήσουμε το ION Patisserie Cover Cream αφαιρούμε το καπάκι από την συσκευασία και τοποθετούμε το δοχείο της συσκευασίας όπως είναι στο φούρνο μικροκυμάτων. Ρυθμίζουμε το φούρνο μικροκυμάτων στα 450 watt για 1 – 2 λεπτά. Αναδεύουμε με ένα κουτάλι και είναι έτοιμο για να βουτήξουμε ή επικαλύψουμε τα γλειφιτζούρια honeycomb κατά βούληση.
  • 4.Tip: Προαιρετικά αν θέλουμε να φτιάξουμε honeycomb σοκολάτας προσθέτουμε μετά την σόδα (δηλαδή στο τέλος) 50 γρ ION Patisserie Kουβερτούρα κλασική λιωμένη και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα με την διαφορά ότι στην συνταγή η σόδα πρέπει να είναι 12 γρ.
Γλειφιτζούρι Honeycomb με ION Patisserie Kουβερτούρα κλασική και ION Patisserie Cover Cream
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta