Φραουλένιο ρυζόγαλο με ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική
6
35'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Πρωϊνό/ Brunch
Συστατικά : ION Patisserie Κουβερτούρα Κλασική, αλάτι, γάλα, ζάχαρη, Κορν φλάουερ, ρύζι γλασέ, φράουλες
Σχετικά με το Σεφ :
Βαλάντης Γραβάνης
Φραουλένιο ρυζόγαλο με ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 220 ml φρέσκο γάλα
- 300 γρ. ρύζι γλασέ
- αλάτι
- 200 γρ. ζάχαρη
- 450 γρ. φράουλες
- 50 γρ. κορν φλάουρ
- 250 γρ. ION Patisserie Kουβερτούρα κλασική
Μέθοδος
- 1.Πλένουμε το ρύζι, στραγγίζουμε και το βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό και αλάτι να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει.
- 2.Πλένουμε τις φράουλες αφαιρούμε τα κοτσάνια. τις κόβουμε στην μέση, τις βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε να αφήσουν τα υγρά τους και να καραμελώσουν ελαφρά.
- 3.Μόλις είναι έτοιμο το ρύζι, διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο κρύο γάλα και το υπόλοιπο το ρίχνουμε στη κατσαρόλα με το ρύζι, ανακατεύουμε καλά.
- 4.Έπειτα προσθέτουμε τις φράουλες με το σιρόπι τους μέσα στο βρασμένο ρύζι και ανακατεύουμε ξανά.
- 5.Τέλος ρίχνουμε μέσα στο μείγμα και το διαλυμένο κορνφλάουρ και αφήνουμε να πήξει ελαφρά.
- 6.Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολάκια.
- 7.Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί και την προσθέτουμε μέσα στο ζεστό ρυζόγαλο.
Φραουλένιο ρυζόγαλο με ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή