Κέικ βανίλιας

20
90'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : καφέ ζάχαρη, λάδι καρύδας, πορτοκάλι, χυμός πορτοκαλιού, baking powder, αβγά, αλεύρι, άχνη ζάχαρη, βανίλια
Σχετικά με το Σεφ :
Βαλάντης Γραβάνης
Κέικ βανίλιας

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 210γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 220γρ. ζάχαρη καστανή
- 10γρ. μπέικιν πάουντερ
- ζάχαρη άχνη
- 200γρ. λάδι καρύδας
- 2 αβγά
- ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι
- 1κσ εκχύλισμα βανίλιας
Μέθοδος
- 1.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- 2.Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ μας το λάδι καρύδας με την καστανή ζάχαρη κι ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα ώστε να ομογενοποιούνται.
- 3.Προσθέτουμε το ξύσμα του πορτοκαλιού, τον χυμό του και το εκχύλισμα βανίλιας.
- 4.Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνουμε σταδιακά τα στερεά μας υλικά στο μείγμα του μίξερ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- 5.Παίρνουμε μία αντικολλητική φόρμα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας.
- 6.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά.
- 7.Μόλις το βγάλουμε και κρυώσει, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Κέικ βανίλιας
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή