Ενεργειακές μπάρες με κουβερτούρα και κακάο ΙΟΝ
12
40'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Μπάρες & σνακ, Πρωϊνό/ Brunch
Συστατικά : πορτοκάλι, σύκα, αμύγδαλα, φιστίκια Αιγίνης, βρώμη, φιστικοβούτυρο, ΙΟΝ Κακάο, χυμός πορτοκαλιού, ΙΟΝ Κουβερτούρα Κλασική, κανέλα, κολοκυθόσπορος, κουκουνάρι, λεμόνι, μοσχοκάρυδο
Σχετικά με το Σεφ :
Μιχάλης Σαράβας
Ενεργειακές μπάρες με κουβερτούρα και κακάο ΙΟΝ
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Για τις ενεργειακές μπάρες με μαύρη σοκολάτα και κακάο ΙΟΝ θα χρειαστούμε:
- Σύκα αποξηραμένα.
- Ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας.
- Κουβερτούρα και κακάο ΙΟΝ.
Συστατικά
- 250 γρ σύκα αποξηραμένα
- 75 γρ αμύγδαλο αλατισμένο χοντροσπασμένο
- 75 γρ φιστίκι Αιγίνης
- 15 γρ κουκουνάρι
- 75 γρ κολοκυθόσπορο
- 180 γρ χυμό πορτοκάλι
- 60 γρ ξύσμα πορτοκάλι
- 10 γρ ξύσμα λεμονιού
- 6 γρ κανέλα σκόνη
- 1 γρ μοσχοκάρυδο σκόνη
- 240 γρ βρώμη αλεσμένη ελαφρώς
- 100 γρ κουβερτούρα ΙΟΝ
- 10 γρ κακάο σκόνη ΙΟΝ
- 25 γρ φυστικοβούτυρο
- 15 γρ μέλι
- Θα χρειαστούμε επιπλέον: Λεκάνη, ταψάκι, κατσαρόλα, μαρίζ, αντικολλητικό χαρτί.
Μέθοδος
- 1.Ψιλοκόβουμε τα σύκα και τα τοποθετούμε μέσα σε μια λεκάνη με ζεστό νερό για 1 ώρα περίπου έτσι ώστε να μαλακώσουν.
- 2.Τοποθετούμε το φιστίκι Αιγίνης και το κουκουνάρι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 5 λεπτά περίπου έτσι ώστε να καβουρδιστούν ελαφρώς και να αφήσουν το άρωμα τους.
- 3.Λιώνουμε την κουβερτούρα ΙΟΝ.
- 4.Στραγγίζουμε τα σύκα και τα αφήνουμε για 10 λεπτά περίπου πάνω σε χαρτί για να στεγνώσουν.
- 5.Μέσα σε μια λεκάνη προσθέτουμε με την σειρά που αναφέρονται στην συνταγή όλα τα υλικά ανακατεύοντας με μια μαρίζ μέχρι να ενωθούν και να κάνουν μια ομοιογενή μάζα.
- 6.Απλώνουμε το μείγμα επίπεδα μέσα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
- 7.Κόβουμε τις ενεργειακές μπάρες σε μερίδες τις αρεσκείας μας και σερβίρουμε σε πιατέλα κατά βούληση.
Ενεργειακές μπάρες με κουβερτούρα και κακάο ΙΟΝ
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή