×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Μουστοκούλουρα χωρίς γλουτένη με ION Σταγόνες Κουβερτούρας κλασική


Μουστοκούλουρα χωρίς γλουτένη με ION Σταγόνες Κουβερτούρας κλασική
Μουστοκούλουρα χωρίς γλουτένη με ION Σταγόνες Κουβερτούρας κλασική
60
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Μουστοκούλουρα χωρίς γλουτένη με ION Σταγόνες Κουβερτούρας κλασική

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • 950 γρ αλεύρι χωρίς γλουτένη
  • 280 γρ. νερό
  • 155 γρ. ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο
  • 230 γρ πετιμέζι
  • 175 γρ. ζάχαρη ή μείγμα ζάχαρης 50% με στέβια 50%
  • 150 γρ. ΙΟΝ Σταγόνες Κουβερτούρας κλασική
  • 1 ½ κ.γ. αμμωνία
  • 1 ½ κ.γ. σόδα
  • 1 κ.γ. κόμμι ξανθάνης
  • 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • ¼ κ.γ. γαρίφαλο σε σκόνη
Μέθοδος
  • 1.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C. Απλώνουμε χαρτί ψησίματος σε δύο μεγάλα ταψιά.
  • 2.Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το λάδι, το νερό, το πετιμέζι και τη ζάχαρη και χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • 3.Προσθέτουμε την αμμωνία, τη σόδα, το κόμμι ξανθάνης, την κανέλα και το γαρίφαλο και ανακατεύουμε για να διαλυθούν η αμμωνία και η σόδα. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την αμμωνία και τη σόδα με 2 κ.γ. baking powder.
  • 4.Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε στο μείγμα. προσθέτουμε και τις σταγόνες κουβερτούρας. Ζυμώνουμε με τα χέρια ώστε να έχουμε ένα ζυμάρι που κρατάει. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέτουμε λίγο αλέυρι ακόμη αλλά το ζυμάρι δεν θα πρέπει να είναι σφιχτό γιατί θα σφίξει και άλλο καθώς πλάθουμε τα μουστοκούλουρα.
  • 5.Πλάθουμε στρογγυλά μουστοκούλουρα περίπου 30 γρ. Τα ζυμάρια χωρίς γλουτένη δεν πλάθονται τόσο εύκολα όσο αυτά με γλουτένη γιατί δεν έχουν ελαστικότητα και συνοχή ακριβώς λόγω της έλλειψης γλουτένης. Τοποθετούμε τα κουλουράκια στα ταψιά και τα καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο για να μείνουν πιο αφράτα κατά το ψήσιμο.
  • 6.Ψήνουμε για περίπου 17-20 λεπτά. Βγάζουμε τα ταψιά από το φούρνο και τα αφήνουμε σκεπασμένα με το αλουμινόχαρτο για 5 λεπτά.
  • 7.Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε τα μουστοκούλουρα σε πιάτα.
  • 8.Παρατηρήσεις: Αν μπορούμε να βρούμε κραμβέλαιο – από καταστήματα βιολογικών προϊόντων – το προτιμάμε από το ηλιέλαιο και το καλαμποκέλαιο λόγω της περιεκτικότητας του σε άλφα λινολενικό οξύ, που ανήκει στα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.
Μουστοκούλουρα χωρίς γλουτένη με ION Σταγόνες Κουβερτούρας κλασική
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta