Δίπλες με κακάο και σιρόπι σοκολάτας

25-30
120'
Χρόνος εκτέλεσης
4/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Τα παραδοσιακά, Κεράσματα
Συστατικά : ηλιέλαιο, ΙΟΝ Κακάο, ΙΟΝ Κουβερτούρα Κλασική, κρέμα γάλακτος, κρυσταλλική ζάχαρη, αβγά, μέλι, αλάτι, ούζο, αλεύρι, πορτοκάλι, άχνη ζάχαρη, ρακί, βανιλλίνη, τσίπουρο, γλυκόζη
Σχετικά με το Σεφ :
Μιχάλης Σαράβας
Δίπλες με κακάο και σιρόπι σοκολάτας

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για τη ζύμη δίπλες με κακάο θα χρειαστούμε
- 50 γρ κρέμα γάλακτος ζωική
- 25 γρ ζάχαρη άχνη
- 1 γρ αλάτι
- 1 πορτοκάλι ξύσμα
- 1 κάψουλα βανιλλίνη
- 15 γρ τσίπουρο
- 15 γρ ούζο
- 15 γρ ρακί
- 1 τεμάχιο αυγό (ή 50 γρ αυγά)
- 50 γρ νερό
- 150 γρ αλεύρι μαλακό
- 160 γρ αλεύρι σκληρό
- 15 γρ κακάο ΙΟΝ
- Για το τηγάνισμα για τις δίπλες θα χρειαστούμε
- 500 ml ηλιέλαιο
- Για το σιρόπι για τις δίπλες θα χρειαστούμε
- 500 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 375 γρ νερό
- 50 γρ γλυκόζη
- 150 γρ μέλι
- Για το σιρόπι με μαύρη σοκολάτα ION για τις δίπλες θα χρειαστούμε
- 300 γρ νερό
- 200 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 100 γρ σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ λιωμένη χλιαρή
- Θα χρειαστούμε επιπλέον : Κάδο του μίξερ, γάντζο του μίξερ, πλάστη, αντικολλητικό χαρτί, λαμαρίνα φούρνου, κατσαρόλα.
Μέθοδος
- 1.Τοποθετούμε μέσα στο κάδο του μίξερ την ζωική κρέμα γάλακτος, την ζάχαρη άχνη, το αλάτι, το πορτοκάλι ξύσμα, την κάψουλα βανιλλίνη, το τσίπουρο, το ούζο, την ρακί, το αυγό και το νερό και ανακατεύουμε με το γάντζο στην αργή ταχύτητα για 1 λεπτό περίπου.
- 2.Στην συνέχεια προσθέτουμε το μαλακό αλεύρι, το σκληρό αλεύρι και το κακάο σκόνη της ΙΟΝ (που είναι όλα μαζί κοσκινισμένα) και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ομοιογενείς ζύμη.
- 3.Αφαιρούμε την ζύμη από το κάδο και την σκεπάζουμε με μια πετσέτα για 1 ώρα περίπου (ή το φτιάχνουμε από την προηγούμενη ημέρα για να ανοίγει η ζύμη με το πλάστη πιο εύκολα).
- 4.Ανοίγουμε με τον πλάστη σε πολύ λεπτό φύλλο την ζύμη, τρυπάμε με πιρούνι όλη την επιφάνεια και κόβουμε σε λωρίδες μακρόστενες ή σε ακανόνιστα σχήματα κατά βούληση.
- 5.Τηγανίζουμε σε ζεστό ηλιέλαιο και φροντίζουμε να τις αναποδογυρίζουμε για να ψηθούν ομοιόμορφα και από τις δύο πλευρές.
- 6.Μόλις πάρουν ένα ανοιχτό καφέ χρώμα, τοποθετούμε σε σκεύος ή πιάτο με χαρτί για να τραβήξει το επιπλέον λάδι.
- 7.Ταυτόχρονα φτιάχνουμε το σιρόπι : Μέσα σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, το νερό και την γλυκόζη ανακατεύοντας με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις βράσει το σιρόπι το αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το μέλι. Έτσι όπως είναι ζεστό προσθέτουμε τις δίπλες μέσα στο σιρόπι για 2 λεπτά περίπου. Τοποθετούμε στην σχάρα για να στραγγίξουν.
- 8.Προετοιμάζουμε το σιρόπι σοκολάτας : Βράζουμε το νερό με την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη για 1 λεπτό περίπου. Αποσύρουμε από την φωτιά και το αφήνουμε για 5 λεπτά να γίνει χλιαρό. Προσθέτουμε την χλιαρή λιωμένη μαύρη σοκολάτα και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθεί πολύ καλά.
- 9.Σερβίρουμε σε πιατέλα της αρεσκείας μας και περιχύνουμε με το σιρόπι σοκολάτας επιφανειακά. Για το ντεκόρ προσθέτουμε τριμμένο καρύδι προαιρετικά.
Δίπλες με κακάο και σιρόπι σοκολάτας
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή