×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Μαρεγκάκια βουτηγμένα μέσα σε ION Patisserie Cover Cream


Μαρεγκάκια βουτηγμένα μέσα σε ION Patisserie Cover Cream
Μαρεγκάκια βουτηγμένα μέσα σε ION Patisserie Cover Cream
100
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Μαρεγκάκια βουτηγμένα μέσα σε ION Patisserie Cover Cream

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • 250 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική χωρισμένη σε δύο μπολ, το ένα 170 γραμμάρια και το άλλο 80.
  • 60 γραμ. νερό
  • 4 ασπράδια
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • ½ κ.γ κονιάκ
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 πρέζα τζίντζερ
  • 1 συσκευασία ION Patisserie Cover Cream
Μέθοδος
  • 1.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 90 βαθμούς. Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα και το αφήνουμε στην άκρη.
  • 2.Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια και τη βανίλια και με σύρμα χτυπάμε μέχρι να σχηματιστούν κορυφές. Ρίχνουμε βροχηδόν τα 80 γραμ. ζάχαρη.
  • 3.Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη 170 γραμ. και το νερό. Φέρνουμε σε βρασμό σε μέτρια θερμοκρασία. Μόλις η θερμοκρασία θα φτάσει τους 116 βαθμούς κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  • 4.Ρίχνουμε κορδόνι το σιρόπι στον κάδο με τα ασπράδια ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα για 5 λεπτά.
  • 5.Χωρίζουμε την μαρέγκα σε δύο μπολ. Στο ένα βάζουμε τη μισή πρέζα μοσχοκάρυδο και το κονιάκ και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.
  • 6.Στο άλλο βάζουμε την κανέλα, το τζίντζερ και το υπόλοιπο μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα.
  • 7.Μεταφέρουμε τα μείγματα σε δύο διαφορετικές σακούλες ζαχαροπλαστικής με στρογγυλές μύτες.
  • 8.Κόβουμε τα μαρεγκάκια μας πάνω στο ταψάκι με την λαδόκολλα που είχαμε προετοιμάσει την αρχή.
  • 9.Ψήνουμε για μιάμιση ώρα και μετά αφήνουμε τα μαρεγκάκια μέσα στο φούρνο για 12 ώρες με ελαφρώς ανοιχτή την πόρτα.
  • 10.Για το ION Patisserie Cover Cream: Βγάζουμε το καπάκι από την συσκευασία ION Patisserie Cover Cream. Τοποθετούμε στο φούρνο μικροκυμάτων στους 450 για 1 λεπτό. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και μετά βουτάμε μια μια τις μαρέγκες μας.
  • 11.Σε τρία διαφορετικά μπολάκια βάζουμε ζαχαρωτά – granola – και χοντροκομμένη καρυδόψιχα.
  • 12.Με το που έχουμε βουτήξει το μαρεγκάκι μας στην σοκολάτα το βουτάμε αμέσως μέσα στην granola ή στα ζαχαρωτά ή στην καρυδόψυχα για να κολλήσει. Τοποθετούμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα και αφήνουμε να κρυώσουν.
  • 13.Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα μαρεγκάκια μας.
Μαρεγκάκια βουτηγμένα μέσα σε ION Patisserie Cover Cream
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta