×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Cheesecake Semifreddo Φράουλα με σταγόνες κουβερτούρας κλασική ΙΟΝ


Cheesecake Semifreddo Φράουλα με σταγόνες κουβερτούρας κλασική ΙΟΝ
Cheesecake Semifreddo Φράουλα με σταγόνες κουβερτούρας κλασική ΙΟΝ
6-8
40'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Cheesecake Semifreddo Φράουλα με σταγόνες κουβερτούρας κλασική ΙΟΝ

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • 220 γρ φράουλες
  • 130 γρ ζάχαρη κρυσταλλική λευκή
  • 300 γρ κρέμα τυριού (π.χ Φιλαδέλφεια)
  • 100 γρ γιαούρτι
  • 200 γρ σαντιγί μισοχτυπημένη
  • 50 γρ σταγόνες κουβερτούρας κλασική ΙΟΝ
  • Για το ντεκόρ θα χρειαστούμε
  • 50 γρ σταγόνες κουβερτούρας κλασική ΙΟΝ
  • Για την σάλτσα φράουλας θα χρειαστούμε
  • 100 γρ φράουλες
  • 20 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • Θα χρειαστούμε επιπλέον: Κατσαρόλα, μικρό κατσαρόλι, σύρμα, λεκάνη, κουτάλι της σούπας, ποτηράκια κατά βούληση (π.χ σφηνάκια).
Μέθοδος
  • 1.Κόβουμε τις φράουλες σε μικρά καρέ. Τις τοποθετούμε μέσα στην κατσαρόλα και προσθέτουμε την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε με το σύρμα. Μόλις το μίγμα βράσει για 1 λεπτό, αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και το αφήνουμε στο εξωτερικό περιβάλλον να κρυώσει.
  • 2.Μέσα σε μια λεκάνη τοποθετούμε την κρέμα τυριού και ανακατεύουμε με το σύρμα. Μόλις γίνει λεία σαν αλοιφή η κρέμα τυριού προσθέτουμε το μίγμα με τις φράουλες και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
  • 3.Στην συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα μέχρι να γίνει ένα παχύρευστο μίγμα.
  • 4.Στο τέλος προσθέτουμε την σαντιγί (την οποία την έχουμε ήδη μισοχτυπημένη από το ψυγείο). Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν εντελώς όλα τα υλικά μεταξύ τους.
  • 5.5. Σε ποτήρια της αρεσκείας μας τοποθετούμε στον πάτο σταγόνες μαύρης σοκολάτας κλασική ΙΟΝ έτσι ώστε να καλυφθεί πλήρως. Γεμίζουμε με το μίγμα cheese cake semifreddo φράουλα μέχρι λίγο πιο κάτω από το χείλος του ποτηριού.
  • 6.Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 3 ώρες περίπου.
  • 7.Για την σάλτσα φράουλα: Κόβουμε τις φράουλες σε μικρά καρέ. Τις τοποθετούμε μέσα σε ένα μικρό κατσαρόλι και προσθέτουμε την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Αφήνουμε το μίγμα να βράσει για 2 λεπτά περίπου. Στην συνέχεια αποσύρουμε την σάλτσα από την φωτιά και την αφήνουμε στο εξωτερικό περιβάλλον να κρυώσει.
  • 8.Σύνθεση γλυκού: Βγάζουμε τα παγωμένα ποτήρια cheese cake φράουλα από την κατάψυξη για 10 – 15 λεπτά περίπου. Απλώνουμε στην επιφάνεια της κρέμας την σάλτσα φράουλας. Προσθέτουμε λίγες σταγόνες κουβερτούρας σοκολάτας κλασική ΙΟΝ και συμπληρώνουμε το ντεκόρ με φρούτα κατά βούληση.
  • 9.Tip: Είναι προτιμότερο να αφήνουμε για λίγο το cheese cake φράουλα εκτός της κατάψυξης, προκειμένου αυτό να έχει την υφή του ημιπαγωμένου (semifreddo) γλυκίσματος – παγωτού, έτσι ώστε να γίνει ακόμα πιο δροσιστικό από ότι ήδη είναι.
Cheesecake Semifreddo Φράουλα με σταγόνες κουβερτούρας κλασική ΙΟΝ
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta