Εύκολος και υγιεινός κρύος κορμός με 4 υλικά

10
75'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : καρύδια, λάδι καρύδας, σιρόπι σφενδάμου, ταχίνι, αλεύρι, βανίλια, βούτυρο αμυγδάλου, ΙΟΝ Κακάο
Σχετικά με το Σεφ :
Μάγδα Γοδόση
Εύκολος και υγιεινός κρύος κορμός με 4 υλικά

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 100 γρ. παρθένο η ραφιναρισμένο λάδι καρύδας σε υγρή κατάσταση
- 60 γρ. αμυγδαλοβούτυρο ή ταχίνι(ή οποιοδήποτε άλλο βούτυρο ξηρών καρπών)
- 35 γρ. κακάο ΙΟΝ
- 145 γρ. σιρόπι σφενδάμου
- 1 κ.σ. απόσταγμα βανίλιας
- Μια πρέζα θαλασσινό αλάτι
- 75 γρ. καρύδια σπασμένα σε μεγάλα κομμάτια
Μέθοδος
- 1.Χτυπάμε το λάδι καρύδας και το αμγδαλοβούτυρο με μίξερ χειρός.
- 2.Κοσκινίζουμε το κακάο και το χτυπάμε με τα υπόλοιπα υλικά να αναμειχθεί καλά.
- 3.Προσθέτουμε το σιρόπι σφενδάμου, το αλάτι και τη βανίλια και χτυπάμε.
- 4.Προσθέτουμε τα καρύδια και αναμειγνύουμε. Το μείγμα είναι υγρό λόγω του λαδιού καρύδας.
- 5.Τοποθετούμε μεμβράνη σε μία φόρμα ψωμιού (μήκους περίπου 20 εκ.) έτσι ώστε να καλύπτει τον πάτο και τις πλευρές της φόρμας και να εξέχει. Αυτό θα μας επιτρέψει να βγάλουμε μετά τον κορμό με ευκολία.
- 6.Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα και αν θέλουμε σπάμε μερικά καρύδια από πάνω.
- 7.Τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον μία ώρα ή μέχρι να σταθεροποιηθεί.
- 8.Κόβουμε σε φέτες και πασπαλίζουμε με λίγο κακάο για να σερβίρουμε.
- 9.Ο κορμός πρέπει να σερβιριστεί κρύος κατευθείαν από την κατάψυξη γιατί όταν το λάδι καρύδας αρχίσει να υγροποιείται θα λιώσει. Διατηρείται στην κατάψυξη για 3-4 μέρες. Μπορείτε να βρείτε στην αγορά σιρόπι σφενδάμου με σιρόπι από κράνμπερις που γευστικά ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα και δίνει μια άλλη διάσταση. Η συχνή κατανάλωση κακάο έχει προστατευτική δράση για την καρδιά και τις αρτηρίες.
Εύκολος και υγιεινός κρύος κορμός με 4 υλικά
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή