Bουτήματα με σοκολάτα γάλακτος ΙΟΝ και φιστίκια Αιγίνης ή αμύγδαλα

50-60
50-60
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Μπισκότα και βουτήματα, Πρωϊνό/ Brunch
Συστατικά : σοκολάτα γάλακτος ΙΟΝ, φιστίκια Αιγίνης, αβγά, αλεύρι, αμύγδαλα, βούτυρο, κρυσταλλική ζάχαρη
Σχετικά με το Σεφ :
Βαλάντης Γραβάνης
Bουτήματα με σοκολάτα γάλακτος ΙΟΝ και φιστίκια Αιγίνης ή αμύγδαλα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 450 γρ. βούτυρο
- 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 3 αυγά
- 600 γρ. αλεύρι
- 70 γρ. σοκολάτα γάλακτος ΙΟΝ
- 80 γρ φιστίκια Αιγίνης ή 80 γρ αμύγδαλα
Μέθοδος
- 1.Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη με το σύρμα χειρός μέχρι να αφρατέψει, προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα μέχρι να ενσωματωθεί όλο το μείγμα.
- 2.Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
- 3.Βάζουμε την γέμιση του μίγματος σε ένα κορνέ.
- 4.Με τη βοήθεια του κορνέ σχηματίζουμε τα μπισκότα. Αφήνουμε χώρο ανάμεσά τους. Ψήνουμε για 20 λεπτά σε καλά προ θερμασμένο φούρνο στους 170 C.
- 5.Αφού ψηθούν αφήνουμε να κρυώσουν τα μπισκότα.
- 6.Λιώνουμε την σοκολάτα γάλακτος ΙΟΝ σε μπεν μαρί.
- 7.Στη συνέχεια, τα βουτάμε ένα ένα, μέσα σε λιωμένη σοκολάτα και τα πασπαλίζουμε με φιστίκί Αιγίνης ή αμύγδαλο. Αφήνουμε να τρέξει η περιττή ποσότητα και τα ακουμπάμε σε μια σχάρα ώστε να στεγνώσουν καλά.
Bουτήματα με σοκολάτα γάλακτος ΙΟΝ και φιστίκια Αιγίνης ή αμύγδαλα
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή