Μπισκότα μαρέγκας

8-10
70'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Μπισκότα μαρέγκας

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 2 ασπράδια αυγών
- 100γρ. ζάχαρη κρυσταλλική (1/2 κούπα)
- 160γρ. κουβερτούρα ΙΟΝ
- 1/2κ.γ. εσάνς βανίλιας
- 100γρ. καρύδια
Μέθοδος
- 1.Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε πολύ μικρά κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπαιν-μαρί. Αφού λιώσει την αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία της, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με σπάτουλα.
- 2.Στη συνέχεια τρίβουμε τα καρύδια, αλλά όχι να γίνουν σκόνη.
- 3.Ανάβουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς (αέρα).
- 4.Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με τη ζάχαρη, σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να γίνουν γυαλιστερή μαρέγκα.
- 5.Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε τη λιωμένη χλιαρή κουβερτούρα στη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά με τη σπάτουλα. Θα παρατηρήσουμε ότι το μείγμα θα σφίξει ελαφρά.
- 6.Ρίχνουμε και τους ξηρούς καρπούς, να αναμειχθούν ελαφρά.
- 7.Τοποθετούμε λαδόκολλα σε ένα ή δύο ταψάκια (ανάλογα το μέγεθος) και με ένα κουτάλι ρίχνουμε “κουταλιές” πάνω στη λαδόκολλα με κάποια απόσταση μεταξύ τους.
- 8.Ψήνουμε για 10-12′. Βγάζουμε από το φούρνο και περιμένουμε να σταθεροποιηθούν πρώτα για 5′ περίπου και στη συνέχεια τα ξεκολλάμε από την λαδόκολλα.
Μπισκότα μαρέγκας
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή