×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Κρέμα τηγανητή με βανίλια και κακάο


Κρέμα τηγανητή με βανίλια και κακάο
Κρέμα τηγανητή με βανίλια και κακάο
30
30'
Χρόνος εκτέλεσης
4/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Κεράσματα
Σχετικά με το Σεφ : Μιχάλης Σαράβας

Κρέμα τηγανητή με βανίλια και κακάο

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Για την τηγανητή κρέμα βανίλιας θα χρειαστούμε
  • 100 γρ αβγά (δηλαδή 2 τεμάχια αβγά)
  • 120 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 2 κάψουλες βανιλλίνη
  • 200 γρ γάλα
  • 80 γρ corn flour
  • 300 γρ γάλα χλιαρό
  • Για την τηγανητή κρέμα κακάο θα χρειαστούμε
  • 100 γρ αβγά (δηλαδή 2 τεμάχια αβγά)
  • 150 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 2 κάψουλες βανιλλίνη
  • 60 γρ κακάο ION σκόνη (κοσκινισμένο)
  • 200 γρ γάλα
  • 70 γρ corn flour
  • 300 γρ γάλα χλιαρό
  • Για το πανάρισμα θα χρειαστούμε
  • 100 γρ αλεύρι μαλακό (κοσκινισμένο)
  • 100 γρ αβγά (δηλαδή 2 τεμάχια αβγά)
  • 100 γρ γαλέτα (τριμμένη φρυγανιά)
  • Για το τηγάνισμα θα χρειαστούμε
  • 500 ml ηλιέλαιο
  • Θα χρειαστούμε επιπλέον: σύρμα, λεκάνη, κατσαρόλα, αντικολλητικό χαρτί , κόσκινο.
Μέθοδος
  • 1.Για την τηγανητή κρέμα βανίλιας : Τοποθετούμε τα αβγά, την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, και την βανιλλίνη μέσα στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν πολύ καλά τα δύο υλικά.
  • 2.Ταυτόχρονα τοποθετούμε το γάλα (δηλαδή τα 200 γρ) και το corn flour μέσα σε μια λεκάνη και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί το corn flower μέσα στο γάλα.
  • 3.Προσθέτουμε το παραπάνω μείγμα μέσα στη κατσαρόλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα.
  • 4.Μόλις αρχίζει να πήζει προσθέτουμε το χλιαρό γάλα (δηλαδή τα 300 γρ) και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση όλων των υλικών.
  • 5.Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 2 λεπτά περίπου σε χαμηλή φωτιά.
  • 6.Στη συνέχεια αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και την απλώνουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί απλώνοντας την επίπεδα σε πάχος 1 cm περίπου. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και την κόβουμε σε τεμάχια της αρεσκείας μας. Τοποθετούμε για 2 ώρες στην κατάψυξη για να παγώσουν τα κομμάτια.
  • 7.Για την τηγανητή κρέμα κακάο : Ακολουθούμε ακριβώς την ίδια διαδικασία με την διαφορά ότι μέσα στην κατσαρόλα προσθέτουμε και το κακάο.
  • 8.Για το πανάρισμα : Πανάρουμε το κάθε τεμάχιο παγωμένης κρέμας, πρώτα στο μαλακό αλεύρι στην συνέχεια το περνάμε από το αυγό και τέλος από την γαλέτα.
  • 9.Για το τηγάνισμα : Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για 2 περίπου λεπτά προσέχοντας να τηγανιστή και από τις δύο πλευρές.
  • 10.Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα σερβίρουμε σε πιατέλα της αρεσκείας μας περιχύνοντας με λιωμένη σοκολάτα.
Κρέμα τηγανητή με βανίλια και κακάο
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta