×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Τάρτα με αχλάδια βρασμένα σε κόκκινο κρασί


Τάρτα με αχλάδια βρασμένα σε κόκκινο κρασί
Τάρτα με αχλάδια βρασμένα σε κόκκινο κρασί
10
60'
Χρόνος εκτέλεσης
4/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Τάρτα με αχλάδια βρασμένα σε κόκκινο κρασί

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Για τα αχλάδια θα χρειαστούμε
  • 4 τεμάχια αχλάδια σφιχτά
  • 500 γρ κρασί κόκκινο
  • 100 γρ νερό
  • 100 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • Για να παρασκευάσουμε την ζύμη πάστα φλώρα θα χρειαστούμε
  • 150 γρ βούτυρο
  • 80 γρ ζάχαρη άχνη
  • 50 γρ αβγά
  • 2 κάψουλες βανιλλίνη
  • 200 γρ αλεύρι μαλακό
  • 50 γρ αμύγδαλο άσπρο ανάλατο πούδρα
  • Για να παρασκευάσουμε τη κρέμα φλάν θα χρειαστούμε
  • 500 γρ γάλα
  • 50 γρ corn flour
  • 100 γρ αβγά
  • 60 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 2 κάψουλες βανιλλίνη
  • Θα χρειαστούμε επιπλέον: πλάστης, αντικολλητικό χαρτί, μεμβράνη, κατσαρόλα, σύρμα, κάδος μίξερ, σύρμα του μίξερ, πιρούνι, ταψί διαστάσεων 20 cm.
Μέθοδος
  • 1.Τοποθετούμε μέσα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά το κόκκινο κρασί, το νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να βράσουν. Προσθέτουμε και τα αχλάδια και τα βράζουμε για 30 λεπτά περίπου (μέχρι να μαλακώσουν). Αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και τοποθετούμε τα αχλάδια πάνω σε σχάρα για να στραγγίξουν και να κρυώσουν.
  • 2.Για την ζύμη πάστα φλώρα : Τοποθετούμε μέσα στο κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε με το σύρμα στη γρήγορη ταχύτητα μέχρι να διογκωθούν πολύ καλά. Προσθέτουμε τα αυγά και τις βανιλλίνη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.
  • 3.Στο τέλος αποσύρουμε το κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το μαλακό αλεύρι και το αμύγδαλο πούδρα ανακατεύοντας με το χέρι μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη. Τοποθετούμε τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου σκεπασμένη με μεμβράνη.
  • 4.Για τη κρέμα φλαν : Τοποθετούμε μέσα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά το γάλα, τα 60 γρ ζάχαρη, τη βανιλλίνη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα να ζεσταθεί ελαφρώς.
  • 5.Μέσα σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τα αυγά, τα 60 γρ ζάχαρη, τη βανιλλίνη και το corn flower με ένα σύρμα και μόλις ενσωματωθούν πλήρως προσθέτουμε και το παραπάνω ζεστό μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως. Στη συνέχεια τοποθετούμε όλα τα υλικά μέσα στη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να βράσουν. Αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • 6.Σύνθεση γλυκού : Ανοίγουμε τη ζύμη πάστα φλώρα με ένα πλάστη πάνω σε αντικολλητικό χαρτί σε πάχος 1cm περίπου και αναποδογυρίζουμε σε σεμιζαρισμένο ταψί (με βούτυρο και αλεύρι) διαστάσεων διαμέτρου 20 cm. Καλύπτουμε με τη ζύμη και τα τοιχώματα του ταψιού. Τρυπάμε με πιρούνι και προψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 0C για 10 λεπτά περίπου. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει.
  • 7.Κόβουμε σε κύβους τα ποσαρισμένα αχλάδια σε όλη την επιφάνεια της τάρτας.
  • 8.Τέλος προσθέτουμε τη κρέμα φλάν μέχρι λίγο πιο κάτω από το χείλος της τάρτας.
  • 9.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 0 C για 40 λεπτά περίπου.
  • 10.Αφήνουμε να κρυώσει για 1 ώρα περίπου, κόβουμε σε μερίδες της αρεσκείας μας και τοποθετούμε σε πιάτο κατά βούληση.
Τάρτα με αχλάδια βρασμένα σε κόκκινο κρασί
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta