×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Ζελέ με λευκή και μαύρη σοκολάτα


Ζελέ με λευκή και μαύρη σοκολάτα
Ζελέ με λευκή και μαύρη σοκολάτα
45'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ : Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 1 Φεβρουαρίου, 2022

Ζελέ με λευκή και μαύρη σοκολάτα

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Ένα απίθανα δροσιστικό, ανάλαφρο, αλλά και πολύ εύκολο επιδόρπιο με σοκολάτα λευκή και μαύρη!

Tip: Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη μαύρη σοκολάτα με κουβερτούρα ΙΟΝ γάλακτος ή κουβερτούρα ΙΟΝ 72% κακάο, στις ίδιες αναλογίες!

Συστατικά
Για τη λευκή στρώση:
  • 500 μλ γάλα πλήρες
  • 300 γρ κουβερτούρα ΙΟΝ λευκή
  • 13 φύλλα ζελατίνης (26 γρ)
  • 250 γρ γιαούρτι 5%
Για τη μαύρη στρώση:
  • 80 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 125 γρ κουβερτούρα ΙΟΝ κλασική
  • 8 φύλλα ζελατίνης (16 γρ)
  • 300 γρ νερό
Ειδικό Σκεύος

φόρμα κέικ διαμέτρου 24εκ.

Μέθοδος

Για τη λευκή στρώση:

  1. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετούμε την κουβερτούρα τεμαχισμένη.
  3. Σε ένα μπολάκι, μουσκεύουμε τη ζελατίνη.
  4. Μόλις το γάλα πάρει βράση και η ζάχαρη έχει διαλυθεί, χύνουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας μέσα στο μπολ με τη σοκολάτα.
  5. Περιμένουμε 20-30’’ και έπειτα ανακατεύουμε, ώσπου να έχουμε ένα λείο μείγμα.
  6. Ρίχνουμε μέσα τη ζελατίνη, αφού τη στύψουμε καλά, και ανακατεύουμε ώστε να διαλυθεί καλά.
  7. Όταν το μείγμα κρυώσει αρκετά, ανακατεύουμε μέσα το γιαούρτι, ώσπου να έχουμε ξανά ένα ομοιογενές μείγμα.
  8. Χύνουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα του κέικ και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 περίπου ώρες, ώσπου να πήξει το ζελέ.

Για τη μαύρη στρώση:

  1. Όταν η λευκή στρώσει έχει πήξει, μπορούμε να ετοιμάσουμε τη μαύρη. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη.
  2. Σε ένα μπολ, τοποθετούμε την κουβερτούρα, τεμαχισμένη.
  3. Σε ένα μικρό μπολάκι, μουσκεύουμε τη ζελατίνη.
  4. Μόλις το νερό πάρει βράση και η ζάχαρη έχει διαλυθεί, χύνουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας μέσα στο μπολ με τη σοκολάτα.
  5. Περιμένουμε 20-30’’ και έπειτα ανακατεύουμε καλά.
  6. Στύβουμε πολύ καλά τη ζελατίνη και την ανακατεύουμε μέσα στο μπολ, ώστε να διαλυθεί εντελώς.
  7. Όταν το μείγμα κρυώσει αρκετά, το χύνουμε μέσα στη φόρμα του κέικ ώστε να σχηματίσουμε τη δεύτερη στρώση.
  8. Τοποθετούμε τη φόρμα στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες, ώσπου να πήξει και η δεύτερη στρώση.
  9. Για να ξεφορμάρουμε, περνάμε ένα λεπτό μαχαιράκι γύρω-γύρω από τα πλαϊνά του ζελέ, ώστε να το βοηθήσουμε να ξεκολλήσει, και έπειτα βυθίζουμε τη φόρμα του κέικ για μερικά δευτερόλεπτα μέσα σε καυτό νερό και την αναποδογυρίζουμε κατευθείαν επάνω στην πιατέλα όπου θα σερβίρουμε το ζελέ.
  10. Φυλάμε το ζελέ που περίσσεψε μέσα σε τουρτιέρα, στο ψυγείο, ως και για 5 μέρες.
Ζελέ με λευκή και μαύρη σοκολάτα
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta