Υγρό Κέικ Σοκολάτας με Butterscotch και Παγωτό

8
40'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : ΙΟΝ Κουβερτούρα Κλασική, κρέμα γάλακτος, παγωτό, σαντιγί, αβγά, αλεύρι, βανίλια, βούτυρο, ελαιόλαδο, ζάχαρη
Σχετικά με το Σεφ :
Εύα Μονοχάρη
Υγρό Κέικ Σοκολάτας με Butterscotch και Παγωτό

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 300 gr. κουβερτούρα ΙΟΝ
- 160 ml. ελαιόλαδο
- 175 gr. ζάχαρη
- 3 μεγάλα αβγά
- 100 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φασόλι βανίλιας ή μια κάψουλα βανιλλίνη
- Για το Βutterscotch
- 65 gr. ζάχαρη
- 90 ml. κρέμα γάλακτος
- 10 gr. βούτυρο
- Παγωτό ή σαντιγί
Μέθοδος
- 1.Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ ώστε να πάρουμε ένα μείγμα σαν κρέμα.
- 2.Σε μπαιν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα, μόλις λιώσει προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα σποράκια βανίλιας.
- 3.Προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα στα αυγά και σταδιακά το αλεύρι, ανακατεύοντας με σπάτουλα.
- 4.Μεταφέρουμε σε φόρμα στρογγυλή με έλασμα (χωρίς τρύπα) και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 170 C.
- 5.Ετοιμάζουμε το butterscotch: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε την ζάχαρη και την αφήνουμε να λιώσει και να γίνει καραμέλα, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε συνεχώς προσεκτικά. Αποσύρουμε και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει 10 λεπτά και σερβίρουμε την σοκολατόπιτα με παγωτό και butterscotch.
- 6.Tips: Μπορούμε να αρωματίσουμε το κέικ με λικέρ ή μπαχαρικά
Υγρό Κέικ Σοκολάτας με Butterscotch και Παγωτό
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή